Skip to main content

Φωκάς: Αν παιχτεί καθαρό 50-50, το Κύπελλο θα το πάρει ο ΠΑΟΚ

Εύχομαι να γίνει ένας καθαρός τελικός, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να έχουν υπομονή, είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων

Στην απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την έφεση του ΠΑΟΚ επί του ντέρμπι με την ΑΕΚ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM 89,4.

«Δεν είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα, εδώ και 30 χρόνια γίνεται», είπε ο κ. Φωκάς για την απόφαση του Δ. Σκουτέρη, ενώ, αναφερόμενος στον τελικό, εκτίμησε ότι «αν παιχτεί καθαρό ποδόσφαιρο 50-50, το κύπελλο θα το πάρει ο ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόφαση του Εφετείου και την απονομή του πρωταθλήματος στα χαρτιά στην ΑΕΚ: «Δεν είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα, εδώ και 30 χρόνια γίνεται. Το έχουμε συνηθίσει πλέον, είναι μέσα στο πετσί μας να νιώθουμε την αδικία που συμβαίνει. Φέτος κατά γενική ομολογία η καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έχουμε δει την ομάδα που έκανε σερί νικών και εντυπωσίασε μέσα τους αγωνιστικούς και στα περισσότερα ματς αγωνίστηκε χωρίς θεατές να μην κατακτάει την κορυφή. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον αθλητισμό. Η ρίζα του κακού είναι στην υπερσυγκέντρωση εξουσιών στην Αθήνα, όλα τα κέντρα αποφάσεων είναι εκεί και παρακολουθούμε εδώ και χρόνια τι γίνεται στον αθλητισμό. Δεν είναι μόνο εις βάρος των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ηρακλής. Είναι η αδικία σε όλο της το μεγαλείο. Αυτό δεν αλλάζει εύκολα. Θέλει γενναίες πολιτικές αποφάσεις, θα πρέπει κάποια στιγμή ο Έλληνας φορολογούμενος να παίρνει πίσω σε μεγάλο ποσοστό τον φόρο του, να παίρνει ανταποδοτικά τέλη, αυτό που του ανήκει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βαθιά το κακό μέσα του και αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. θέλει γενναίες πολιτικές αποφάσεις».

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ: «Ελπίζω να επικρατήσει η λογική. Να γίνει ένας τελικός, που απ’ ότι δείχνει θα γίνει στην έδρα της ΑΕΚ. Σε μεγάλο ποσοστό είθισται οι τελικοί να γίνονται στην Αθήνα. Εύχομαι να μην υπάρξει το παραμικρό. Να δούμε ποδόσφαιρο και ο καλύτερος να κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να μην βάζουμε διαιτητές σε εντεταλμένη αποστολή. Το προϊόν του ποδοσφαίρου καταστρέφεται. Θα ήθελα μία ομάδα από την επαρχία, να κατακτάει πρωτάθλημα και κύπελλο παρά με το ζόρι οι ομάδες της Αθήνας»

Για το αν θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να κατέβει στον τελικό της 12ης Μαΐου: «Αν παιχτεί καθαρό ποδόσφαιρο 50-50, το κύπελλο θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά όλοι έχουμε τις αμφιβολίες μας, γιατί για ένα χαρτάκι που έπεσε στον ώμο του προπονητή του Ολυμπιακού δεν ξεκίνησε το ματς, η ΑΕΚ δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο κ.τ.λ.. Αν είναι να δούμε κάτι τέτοιο, καλύτερα να μην γίνει. Ας κερδίσει ο καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν γίνεται οι αδικίες να είναι πάντα εις βάρος συγκεκριμένων ομάδων».

Για τη δήλωση του κ. Μελισσανίδη: «Δεν μπορείς να σχολιάσεις τίποτα. Γιατί το πρωτάθλημα για να είναι καθαρό, χρειάζεται πολλή δουλειά. Όπως είπαμε και στην αρχή, θα πρέπει η κουβέντα να πάει στο ελληνικό κοινοβούλιο και οι 13 περιφέρειες της Ελλάδας να παίρνουν το 80% των φόρων και ν’ αποφασίζουν τι έργα θα κάνουν. Δεν είναι δυνατόν όλα τα χρήματα των φορολογουμένων να πηγαίνουν στην Αθήνα και να διανέμονται στους Αθηναίους. Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία και στο ποδόσφαιρο».

Για τη φίλαθλη ιδιότητά του και το μήνυμά του στους φίλους του ΠΑΟΚ: «Όλοι είμαστε μια ομάδα. Το να το κρύβεις δεν έχει νόημα. Εύχομαι να γίνει ένας καθαρός τελικός, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να έχουν υπομονή και η ομάδα έχει πολύ μέλλον με τον συγκεκριμένο πρόεδρο. θα πρέπει να τον κρατήσουμε κοντά μας, να μην δώσουμε δικαιώματα και θα δούμε έναν πολύ μεγάλο ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια».