Skip to main content

Φωκάς για Ελληνικός Χρυσός: Περιμένω τον Σταθάκη να δώσει εξηγήσεις

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στόχος της είναι να διώξει τη συγκεκριμένη επένδυση από την Ελλάδα.

Σε «τετ α τετ» για την «Ελληνικός Χρυσός» κάλεσε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο βουλευτής Β’  Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ1.

Ο κ. Φωκάς αναφερόμενος στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική επεσήμανε χαρακτηριστικά πως έχει ήδη καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να παρευρίσκεται στο Κοινοβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«Περιμένω τον υπουργό να είναι στο Κοινοβούλιο. Υπάρχουν τεχνικές άδειες, τεχνικές μελέτες, υπάρχουν ανανεώσεις αδειών που ζητά η επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, τεχνικές μελέτες, που θα  επέτρεπαν την εξέλιξη του έργου, βρίσκονται εδώ και 31 μήνες στα συρτάρια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στόχος της είναι να διώξει τη συγκεκριμένη επένδυση από την Ελλάδα. «Εσκεμμένα δε θέλετε να προχωρήσει η επιχείρηση», υπογράμμισε ο κ. Φωκάς και πρόσθεσε: «Θέλετε τους εργαζόμενους των 2.500 ευρώ να τους δώσετε ένα επίδομα 300 ευρώ. Αυτός είναι ο στόχος σας».

Μάλιστα, αναφερόμενος στη μέθοδο επεξεργασίας με αρσενικό της «Ελληνικός Χρυσός» τόνισε πως χρησιμοποιείται ήδη σε ορυχείο σε κεντρική περιοχή του Αμβούργου, ενώ διευκρίνισε πως το επιχείρημα της κυβέρνησης για περιβαλλοντικά προβλήματα έχει καταρριφθεί 18 φορές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης, απαντώντας σε ανυπόστατες κατηγορίες περί λαϊκισμού ανέφερε πως πρόκειται μάλλον για χαρακτηριστικό της κυβέρνησης. «Λαϊκισμός είναι αυτό που κάνετε εσείς. Που θα σκίζατε τα μνημόνια και θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ», είπε ο κ. Φωκάς.