Skip to main content

Φωκάς: Λάθος η οπλοφορία Σαββίδη, αλλά άνθρωπος είναι και αυτός

«Άνθρωπος είναι και αυτός, άνθρωποι ήταν και οι 30.000 στο γήπεδο, καταλαβαίνετε ότι όλοι έχουμε τα όρια μας», τόνισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων

«Λάθος» χαρακτήρισε ο Αριστείδης Φωκάς, την ένοπλη εισβολή του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη στο μεγάλο παιχνίδι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ωστόσο σημείωσε ότι «όλοι έχουμε τα όριά μας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων είπε χαρακτηριστικά: «Τον κ. Σαββίδη δεν τον ξέρουμε από εχθές, έξι χρόνια είναι σε αυτήν την πόλη. Έχει επενδύσει στην Ελλάδα, έχει πάρει μέσα από τα χέρια των Τούρκων την ΣΕΚΑΠ, έχει το Μακεδονία Παλάς, το λιμάνι, έχει δείξει χαρακτήρα επιχειρηματία σοβαρού ανθρώπου. Εκείνη τη στιγμή όταν βλέπει ότι ρίχνοντας 100 εκ. σε αυτά τα πέντε χρόνια και προσπαθεί να πάρει το πρωτάθλημα, όταν έχει κάνει τόσο κόπο ο ίδιος και βλέπει όπως και όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ ότι μας έκλεψαν την νίκη για άλλη μία φορά, άνθρωπος είναι και αυτός, άνθρωποι ήταν και οι 30.000 στο γήπεδο, καταλαβαίνετε ότι όλοι έχουμε τα όρια μας. Το λάθος είναι δικό του, θα έχει συνέπειες έτσι και αλλιώς».

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης άφησε αιχμές κατά του διαιτητή Γιώγου Κομίνη για τις αποφάσεις του. «Το γήπεδο ήταν επίσης εκκλησία στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα και έρχεται αυτή η φάση στο 90' που ο διαιτητής αρχικά μετράει το γκολ του ΠΑΟΚ, δείχνει σέντρα όπως και ο επόπτης που φεύγει στη σέντρα, τρία λεπτά όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γίναμε ένα κουβάρι, νιώσαμε εκείνη τη στιγμή ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα και μετά από μερικά λεπτά βλέπουμε ότι κάτι συμβαίνει, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, ότι το γκολ ακυρώθηκε. Ακυρώθηκε ένα πεντακάθαρο γκολ», εξήγησε.

Συνεχάρη, μάλιστα, τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που έδειξαν ψυχραιμία και δεν εισέβαλαν στο γήπεδο, ρίχνοντας ευθύνες στους «ηθικούς αυτουργούς», οι οποίοι, όπως είπε, «δεν είναι άλλοι πέρα από τον διαιτητή και τον επόπτη. Αν ήταν κανονικός ο διαιτητής θα πανηγυρίζαμε μία καθαρή νίκη».

Μιλώντας για τις κακές διαιτησίες που έχουν προκαλέσει αρκετά θλιβερά περιστατικά στα ελληνικά γήπεδα, ο κ. Φωκάς χαρακτήρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο ως «άρρωστο» και «θα πρέπει να γίνουν σοβαρές αλλαγές για να αλλάξει και να ξεβρωμίσει». Μάλιστα, εμφανίστηκε σύμφωνος με την απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδης να διακόψει το πρωτάθλημα.

Ανέφερε, δε, ότι «δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ, η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος -και κατά γενική ομολογία φιλάθλων της Ελλάδας-, να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα, από εξωγενείς παράγοντες και ζήτησε από την κυβέρνηση τι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν για να υπάρξει ένα καθαρό πρωτάθλημα».