Skip to main content

Φωκάς: Να σταματήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό

Από τη στιγμή που δεν έχουν επιλυθεί τα αλυτρωτικά ζητήματα δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, λέει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης.

Να σταματήσει η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζητά ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς καθώς, όπως λέει, αυτές «δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, αντιθέτως πυροδοτούν κλίμα ανασφάλειας και σκεπτικισμού στους Μακεδόνες».

Ο κ. Φωκάς έδωσε το «παρών» στο χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη γενέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου, στην Πέλλα, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και προσμένει ένα τηλεφώνημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού για να συνεχίσει το έργο της παράδοσης του ονόματος Μακεδονία στους γείτονες. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Δεν θα επιτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας», σχολιάζει ο κ. Φωκάς και προσθέτει:

«Με τους επιπόλαιους χειρισμούς των κυβερνώντων, που γράφουν μία από τις μελανές σελίδες της ελληνικής ιστορίας, θα απολέσουμε τελικά τα κεκτημένα μας».

Τέλος, τονίζει ότι «από τη στιγμή που δεν έχουν επιλυθεί τα αλυτρωτικά ζητήματα και το ονοματολογικό, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται μία διαπραγμάτευση που πληγώνει τον ελληνικό λαό και δεν είναι προς όφελος του».