Skip to main content

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας αύριο ο Φωκάς για το υβριστικό σύνθημα

Ο βουλευτής της Ε.Κ είπε: «Σέβομαι τη βουλή και την ιστορία της. Εκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντας φιλάθλους που φώναζαν ακραία συνθήματα».

Στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και ειδικότερα στην αυριανή προγραμματισμένη για άλλα ζητήματα συνεδρίαση του Οργάνου, «παραπέμπεται» προς περαιτέρω αντιμετώπιση ο Αρ. Φωκάς, για το γεγονός ότι όπως κατεγράφη και από τηλεοπτικές κάμερες, όχι μόνο ήταν παρών, αλλά φαινόταν και να επιδοκιμάζει ακραία και υβριστικά προς το Κοινοβούλιο συνθήματα, οπαδών του ΠΑΟΚ, κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου τους, όπου ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων ήταν ομιλητής.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να κληθεί ο κ. Φωκάς στην Επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις που θεωρεί ότι πρέπει να δώσει», ανέφερε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, μετά το τέλος της Διάσκεψης, για να προσθέσει: «Δεν θέλαμε να περάσει το θέμα χωρίς συζήτηση. (Πρέπει) να υπάρξει αποδοκιμασία του συμβάντος».

Ο βουλευτής της Ε.Κ. και αφού πλέον είχε γνωστοποιηθεί από το πρωί ότι η υπόθεσή του θα απασχολούσε την Διάσκεψη, έστειλε επιστολή «απολογητικού χαρακτήρα», στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Σέβομαι τη βουλή και την ιστορία της. Εκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντας φιλάθλους που φώναζαν ακραία συνθήματα».