Skip to main content

H Θεσσαλονίκη φοράει τα γιορτινά της λαμπιόνια (φωτο+video)

Σε κλίμα Χριστουγέννων μπαίνει σιγά σιγά η πόλη - Μετά το δέντρο, «στήθηκε» ο ουρανός από μπλε λαμπιόνια στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Ξεκίνησε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στη Θεσσαλονίκη, με πολύχρωμα φωτάκια και στολίδια να αναρτώνται πάνω από δρόμους και πλατείες. 

Στην πλατεία Αριστοτέλους, τοποθετήθηκε το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 20 μέτρων. Σε όλη την έκταση της Αριστοτέλους, έχουν τοποθετηθεί λευκά Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με φώτα.

Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του και στο εμπορικό κέντρο ODEON Πλατεία, μαζί με όλα τα φωτάκια που το περιβάλλουν.

Επίσης, τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό ανήρτησαν και αρκετές επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, ενώ εμπορικό κέντρο Attica τοποθετήθηκε η εντυπωσιακή φωτεινή «κουρτίνα».

Παράλληλα, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας αναρτήθηκε ο ουρανός από μπλε λαμπιόνια και άναψε για λίγο. Ο ίδιος ουρανός είχε τοποθετηθεί και πέρυσι στο σημείο. 

Τη φωτογραφία ανήρτησε στο facebook ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον φετινό εορταστικό διάκοσμο και τις εκδηλώσεις.