Skip to main content

Φόρεϊν Όφις: Ήταν λάθος οι δηλώσεις του Τραμπ για το Brexit

Ο υφυπουργός Εξωτερικών σερ Άλαν Ντάνκαν είπε ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου έγιναν πριν τυπωθεί η Λευκή Βίβλος.

Λάθος χαρακτηρίζει το Φόρειν Όφις τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι το βρετανικό σχέδιο για το Brexit θα σκοτώσει τη συμφωνία εμπορίου Βρετανίας - ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sun» o Αμερικανός πρόεδρος, αν και δήλωσε ότι συμπαθεί τη Μέι, σχολίασε ότι η Λευκή Βίβλος για τη μελλοντική σχέση της χώρας με την Ε.Ε. είναι «πολύ διαφορετική από αυτό, που ψήφισαν οι πολίτες» κάτι, που όπως είπε, θα επηρεάσει αρνητικά και τις διμερείς διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία. «Το πιο πιθανό είναι να διαπραγματευόμαστε με την Ε.Ε. αντί με τη Βρετανία, επομένως αυτό μάλλον θα σκοτώσει τη συμφωνία» τόνισε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ωστόσο, ο υφυπουργός Εξωτερικών σερ Άλαν Ντάνκαν, σε μία προσπάθεια να μετριάσει τις δηλώσεις του Τραμπ, υποστήριξε ότι την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος έδινε τη συνέντευξη, η Λευκή Βίβλος δεν είχε ακόμη τυπωθεί. «Τώρα που οι λεπτομέρειες είναι σαφείς, ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός θα έχουν τη δυνατότητα να τις συζητήσουν στο Τσέκερς, με περισσότερες πληροφορίες από εκείνες που είχε στις Βρυξέλλες ο Τραμπ», επεσήμανε ο Βρετανός υφυπουργός, μεταδίδει το naftemporiki.gr.  

Ο σερ Άλαν Ντάνκαν επεσήμανε επίσης ότι το κομμάτι των βρετανικών επενδύσεων στις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερο από τις επενδύσεις συνολικά σε Γερμανία και Γαλλία μαζί. Και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όταν υπάρξει οριστική συμφωνία με την Ε.Ε. θα υπάρχει και η δυνατότητα για μία πολύ σημαντική συμφωνία και με τις Ηνωμένες Πολιτείες.