Skip to main content

Φόρουμ «Ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη» στο ΦΙΞ in Art

Το φόρουμ του Δικτύου Select Respect θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο ΦΙΞ in Art και η είσοδος είναι δωρεάν.

Για πρώτη χρονιά διοργανώνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη το Select Respect Φόρουμ «Ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη – Κοινωνική ένταξη, διακρίσεις, διαφορετικότητα».

Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο ΦΙΞ in Art (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη), και η είσοδος είναι δωρεάν.

Αποτελεί διοργάνωση του Δικτύου Select Respect ενώ κύριοι στόχοι του Φόρουμ είναι:

να ανταποκριθεί στην ανάγκη για δημιουργία δημόσιου διαλόγου και ευρύτερων συνεργασιών πάνω σε θέματα ένταξης των ομάδων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό
να δοθεί η ευκαιρία σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα να συνυπάρξουν και να συζητήσουν, να μοιραστούν εμπειρίες και πρακτικές
να χτιστεί μία γέφυρα επικοινωνίας όπου οι προκλήσεις του κοινωνικού αποκλεισμού, των διακρίσεων και της μη ανοχής στη διαφορετικότητα να βρουν ένα γόνιμο έδαφος αντιμετώπισης.
Ενεργοί πολίτες, εκπρόσωποι κρατικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων συναντώνται και συζητούν, μαθαίνουν, ανταλλάσσουν γνώση και εμπειρία μέσα από ένα τριήμερο διαλέξεων, συζητήσεων και εργαστηρίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, είναι προσβάσιμη σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, ενώ θα παρέχεται διερμηνεία νοηματικής

Επικοινωνία και δηλώσεις συμμετοχής

Ε: info@selectrespect.org

Δείτε το πρόγραμμα του φόρουμ εδώ.