Skip to main content

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλ. Αριστοτέλους (video)

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος μαζί με τρεις πιτσιρικάδες πάτησαν το κουμπί και το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωταγωγήθηκε.

Χιλιάδες λαμπόνια φώτισαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους, 20 μέτρων, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σε μια πανηγυρική εορταστική εκδήλωση και παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με τρεις πιτσιρικάδες, πάτησαν το κουμπί και το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωταγωγήθηκε, σε μια συμβολική κίνηση, καθώς, όπως είπε ο Γιάννης Μπουτάρης τα «Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών». Στη συνέχεια ευχήθηκε καλές γιορτές, να προσθέσει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο «άλλο κακό να μη μας βρει».

Το κλίμα στην πλατεία είναι εορταστικό και πολλοί ήταν οι πολίτες που κατέβηκαν για να παρακολουθήσουν την εναρκτήρια εκδήλωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Μετά την φωταγώγηση της πόλης η εκδήλωση συνεχίζεται με τη διπλή συναυλία των «Trio Musikanti» και «ΟΝΙΡΑΜΑ».

Την ίδια ώρα φωταγωγήθηκε και ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας, καθώς και οι ιστοί επί της Λεωφ. Νίκης. Στη συνέχεια θα ανάψουν το «Πεφταστέρι» στην οδό Φιλικής Εταιρείας και η εικαστική παρέμβαση «Κύκλοι» στην οδό Μητροπόλεως.