Skip to main content

Πώς περιγράφουν πυροσβέστες την κατάσβεση φωτιάς σε κτήριο στα Σφαγεία

Η πρώτη μας επαφή ήταν με πτώση τζαμιών στη στενή περιμετρική οδό και μικροεκρήξεις από το εσωτερικό του κτηρίου, σημειώνουν

Τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε και κατέκαψε ολοσχερώς τον δεύτερο όροφο κτηρίου στην οδό Αλεξανδρουπόλεως, στην περιοχή των Σφαγείων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, την περασμένη Τετάρτη, εξιστορούν πυροσβέστες του 2ου ΠΣ Θεσσαλονίκης «Απστη Ιωάννη Κράγια», με ανάρτησή τους στον ιστότοπο Firefighters.gr.

«Μεταμεσονύκτιες ώρες και ενώ γυρνάμε από άλλο συμβάν το κέντρο της υπηρεσίας μας στέλνει για αναγνώριση καπνού σε περιοχή κοντά στον Παλαιό Σιδηροδομικό σταθμό», αναφέρουν αρχικά και προσθέτουν: «Φτάνοντας στο σημείο με τα οχήματα της εξόδου βρήκαμε τον 2ο όροφο βιοτεχνικού κτηρίου να καίγεται ολοσχερώς».

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πρώτη επαφή τους ήταν με πτώση τζαμιών στη στενή περιμετρική οδό και μικροεκρήξεις από το εσωτερικό. «Με περιμετρικές εγκαταστάσεις αρχικά αρχίσαμε την προσβολή», συνεχίζουν και συμπληρώνουν: «Στην συνέχεια με δύο παράλληλες εσωτερικές εγκαταστάσεις, η μία από 9 μετρη κλίμακα και παράθυρο του ορόφου και η άλλη από εσωτερικό κλιμακοστάσιο, μπήκαμε στον χώρο μέχρι τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς».

«Μέχρι το ξημέρωμα είχαμε την πλήρη κατάσβεση», σημειώνουν και καταλήγουν: «Πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες από τον σταθμό μας και δύο δότες από 1ο και 6ο Π.Σ. πήραν μέρος στην κατάσβεση».

Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η φωτιά κατέκαψε τον εγκαταλελειμμένο αποθηκευτικό χώρο, συνολικού εμβαδού 900 τ.μ..