Skip to main content

Φωτήλας: Χωρίς οργανόγραμμα το κέντρο υγείας που εγκαινιάσε ο Τσίπρας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από Φωτήλα-Οικονόμου - Κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για υπερβολικές προσλήψεις και παράλληλα τεράστια κενά στις δομές υγείας.

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης Τσίπρα άσκησαν οι βουλευτές, Ιάσων Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν μετά την περιοδεία που πραγματοποιήσαν σε δομές υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτήλας ανέφερε ότι επισκεπτόμενοι ως κλιμάκιο της ΝΔ το κέντρο υγείας που εγκανίασε χθες ο πρωθυπουργός, αντιλήφθηκαν ότι το κέντρο δεν έχει καν οργανόγραμμα.

«Προτίμησαν πριν λύσουν το οργανόγραμμα, το πόσες θέσεις θα έχει το κέντρο, να ξεκινήσουν με τις κορδέλες και τα εγκαίνια. Αυτοί είναι. Δεν αλλάζουν. Αλλά σύντομα θα είναι στο σπίτι τους» υπογράμμισε ο ίδιος.

Από πλευράς του ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Υγείας της ΝΔ ,κ. Οικονόμου, έθεσε το ζήτημα των προσλήψεων στον τομέα της Υγείας. Ανέφερε ότι γεννούνται ερωτηματικά καθώς ο κ. Πολάκης μίλησε για 18.000 προσλήψεις ενώ η κ. Γεροβασίλη για 2.217 μέσω ΑΣΕΠ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα κενά στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας είναι τεράστια και άφησε να εννοηθεί ότι πολλές από τις προσλήψεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν θέσεις καθαριστριών και security και όχι θέσεις ιατρικού προσωπικού. «Να εξηγήσουν που προκύπτουν τα τεράστια νούμερα προσλήψεων» κάλεσε τέλος την κυβέρνηση ο κ. Οικονόμου. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμα ότι οι κκ Πολάκης και Ξανθός είναι οι καλύτεροι μαθητές της Τρόικας καθώς φροντίζουν να μειώνουν το μόνιμο προσωπικό του υπουργείου Υγείας, δείχνοντας έτσι ότι ουσιαστικά «μειώνουν το δημόσιο» ενώ την ίδια ώρα κάνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και ατομικών συμβάσεων.

Πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ

Τόσο ο κ. Φωτήλας όσο και ο κ. Οικονόμου διευκρίνισαν ότι κατή τη διάρκεια της περιοδείας τους επεδίωξαν να μιήσουν με τους διοικητές και τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας, ώστε να είναι έτοιμοι όταν κληθούν να κυβερνήσουν.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι τον Ιούνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανκοινώσει επίσημα το πρόγραμμα του κόμματος, ωστόσο όπως διευκρίνισε η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέσει πέντε προτεραιότητες:

1. Πρωτοβάθμια υγεία

2. Ειδικές πολιτικές για τους πάσοντες από χρόνιες νόσους

3. Μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας

4. Αποκεντρωμένο περιφερειακό σύστημα υγείας

5. Ηλεκτρονικά διακυβέρνηση

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα για τις πολιτικές υγείας, είπε ότι είναι τρομερά δαπανηρές και θυμίζουν σοβιετικά συστήματα.

«Κυρίως στην υγεία το ένα ευρώ, πρέπει να αποδίδει δέκα» τόνισε.

Τέλος παραδέχθηκε ότι ούτε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, τα πράγματα στην υγεία ήταν παράδεισος αλλά ότι σίγουρα δεν είναι ανεκτό αντί να καλυτερεύουν οι συνθήκες αυτές να επιδεινώνονται.