Skip to main content

Φωτίου: Δεν πιστεύω πως ισχύουν οι μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις

Υπάρχει μια ρευστότητα που λέει ότι όλα αυτά ψηφίστηκαν κάτω από την απειλή ότι δεν θα πιάσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα, είπε η αν. υπουργός.

Το θέμα των περικοπών στις συντάξεις δεν είναι «τελειωμένο, σφραγισμένο», δήλωσε σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με τις μειώσεις των συντάξεων που έρχονται από το 2019, η κ. Φωτίου είπε ότι αυτές «αφορούν όσους έχουν προσωπική διαφορά, δεν αφορούν όλους τους συνταξιούχους».

Ερωτηθείσα για συγκεκριμένο παράδειγμα που της έθεσε δημοσιογράφος, η ίδια απάντησε πως «πιστεύω ότι όλα αυτά που λένε δεν ισχύουν και θα το δείτε».

«Στα 660 ευρώ το μήνα, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει προσωπική διαφορά», σημείωσε.

Ακόμη, η κ. Φωτίου άσκησε σκληρή κριτική στα ΜΜΕ, σχολιάζοντας πως «στις μέρες μας δημοσιογραφία είναι να λες την πολιτική σου άποψη και όχι την αλήθεια».

Τέλος, ανέφερε πως «τα ψηφισμένα μέτρα θα εφαρμοστούν αλλά υπάρχει μια ρευστότητα και πολιτική και δημοσιονομική, η οποία λέει ότι όλα αυτά ψηφίστηκαν κάτω από την απειλή και τις εκτιμήσεις ότι δεν θα πιάσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Μιλώντας προς τους συνταξιούχους τόνισε «σπεύδετε βραδέως, μην ακούτε, όσα ακούτε γιατί και αυτή η τρομοκρατία η καθημερινή, θα εκπέσει».