Skip to main content

Φωτίου: Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες

Η αν. υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ως το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνησης.

«Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«16 μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο - τον Αύγουστο του 2018 - με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια» σημείωσε η κ. Φωτίου και πρόσθεσε:

«Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο, αυτό το μέτρο είναι το 1% του ΑΕΠ, άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ… Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα.

Κάνοντας λόγο για «εξαναγκασμό», η κ. Φωτίου χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ως το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση, με ένα μπρα ντε φερ Ευρωπαίων - ΔΝΤ σε σημείο που οι Ευρωπαίοι έδωσαν το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ, και καθυστέρησαν την αξιολόγηση .

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, παρατηρώντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ και «δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο».

«Ο λαός να μην πάθει την ίδια αμνησία… Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη».

Είναι άγρια φιλελεύθερη η πολίτικη του Ταμείου, αλλά υπάρχει ταύτιση στο θέμα της απομείωσης του χρέους εξήγησε η κ. Φωτίου.

«Μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.