Skip to main content

Φωτίου: Η Ευρώπη οφείλει να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Η υπουργός Εργασίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο»

Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, που πραγματοποιείται στις 3 και 4 Απριλίου 2017 στη Βαλέτα της Μάλτας είναι η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Αφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Στο επίκεντρο της Συνόδου βρίσκονται οι ανισότητες στην αγορά εργασίας στην ΕΕ, η ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού και η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την καταπολέμηση του φαινομένου των φτωχοποιημένων εργαζομένων.

Κατά την ομιλία της, η κ. Θ. Φωτίου τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί αλληλέγγυα στην προσπάθεια της χώρας και να στηρίξει ουσιαστικά την προσπάθεια της χώρας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Υποστηρίζοντας τις Ελληνικές θέσεις, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), κ. Λούκα Βισεντίνι, υπογράμμισε τη θεμελιώδη σημασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, της ανεργίας, της ενδοεργασιακής φτώχειας, αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν περιθώρια στην ασκούμενη οικονομική πολιτική με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.