Skip to main content

Φραγκιαδάκης: Πώληση θυγατρικών της Εθνικής Τράπεζας στα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της ΕΤΕ υποστήριξε ότι η διοίκηση προγραμματίσει την πώληση μίας σειράς θυγατρικών σε Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία και Κύπρο.

Την πώληση επιπλέον περιουσιακών στοιχείων στα Βαλκάνια και την Κύπρο προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας, ο επικεφαλής της ΕΤΕ υποστήριξε ότι η διοίκηση προγραμματίσει την πώληση μίας σειράς θυγατρικών σε Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία και Κύπρο.

Κάνοντας ειδική μνεία στις ρουμανικές δραστηριότητες, τόνισε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πώληση της Banca Romaneasca». «Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα έχει σημαντικό όφελος στα κεφάλαια και τη ρευστότητα» έσπευσε να προσθέσει.

«Έχουμε ολοκληρώσει πάνω από το 90% του σχεδίου αναδιάρθρωσης» επεσήμανε, παράλληλα, ο κ. Φραγκιαδάκης, διαβεβαιώνοντας πως οι διαδικασίες πώλησης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ερωτηθείς για τη χρηματοδότηση της οικονομίας, διαμήνυσε πως «την ανάπτυξη την παράγουν οι επιχειρήσεις και όχι οι τράπεζες». «Εμείς είμαστε εδώ για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, παρέχοντας ρευστότητα και τείνοντας χείρα βοηθείας προς τον ιδιωτικό τομέα» υπογράμμισε, επιπλέον.

Όσον αφορά την εξάρτηση από τον ELA, εκτίμησε ότι η αποπληρωμή του έκτακτου μηχανισμού βοήθειας θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2018. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το 2017 θα είναι ένα κερδοφόρο έτος, στο οποίο θα επιτύχουμε τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων» κατέληξε.