Skip to main content

Φράι στη Voria: Σεβασμός στον ΠΑΟΚ, έτοιμος για τον Πρίγιοβιτς

Ο στυλοβάτης στην άμυνα της Βασιλείας μιλά στη Voria.gr για την ευρωπαϊκή εμπειρία της ομάδας του και τις μάχες με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Δύο εβδομάδες απομένουν για την πρώτη μάχη του ΠΑΟΚ εναντίον της Βασιλείας στο γήπεδο της Τούμπας με τον «Δικέφαλο» να καλείται να αποκλείσει την ισχυρή ελβετική ομάδα για να συνεχίσει με στόχο την είσοδό του στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Αναμφίβολα οι «RotBlau» αποτελούν μία ομάδα πρότυπο για την ποδοσφαιρική της λειτουργία, τη φιλοσοφία που διέπει το club και την πολιτική του «moneyball» που ακολουθεί στη διαχείρισή της καθώς πουλάει πολύ ακριβότερα απ’ ό,τι αγοράζει, σε μία πρωτοπόρα πορεία εδώ και χρόνια με γεμάτα ταμεία, εγχώριες κατακτήσεις τροπαίων και αξιοσημείωτες πορείες στα κύπελλα Ευρώπης.

Ένας εκ των εμπειρότερων παικτών των δευτεραθλητών Ελβετίας είναι ο Φαμπιάν Φράι που έπειτα από ένα... διάλειμμα 2.5 ετών στη Μάιντζ επέστρεψε τον περασμένο Ιανουάριο στο «St. Jakob Park» για να αποτελέσει τον στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής που παρατάσει ο Ράφαελ Βικί στην εντεκάδα του.

Ο 29χρονος διεθνής Ελβετός αμυντικός μέσος μιλά στη Voria.gr για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της ομάδας του εναντίον του ΠΑΟΚ, εξαίρει τον κόσμο του «Δικεφάλου», στέκεται στη δυναμική της Βασιλείας ενώ αναφέρεται και στις αποχωρήσεις βασικών της παικτών για ακόμη ένα καλοκαίρι.

-Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των παικτών της Βασιλείας μετά την κλήρωση; Πιστεύεις πως ίσως μία κλήρωση κόντρα στη Στουρμ Γκρατς θα σας έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης;

Κατά τη γνώμη μου και οι δύο ομάδες είναι πολύ ισχυρές. Ο κύριος στόχος μας είναι να προκριθούμε στον επόμενο γύρο και γι’ αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε κόντρα σε όποια ομάδα και να κληρωνόμασταν. Δεν είχα καμία προτίμηση. Τα παιχνίδια εναντίον του ΠΑΟΚ θα είναι σκληρά και δυνατά.

-Ποιες είναι οι γνώσεις που έχεις για τον ΠΑΟΚ; Γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένο για τον προσεχή αντίπαλό σας, τους παίκτες και τους οπαδούς του;

O νέος μας συμπαίκτης, ο Κώστας Δημητρίου μας ενημέρωσε για τον δυναμισμό που βγάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και συνεπώς όταν θα πρέπει να παίξουμε στην έδρα του περιμένω μία μεγαλειώδη και τρανταχτή ατμόσφαιρα που θα μας βάλει δύσκολα. Παράλληλα όμως εύχομαι να έρθουν και αρκετοί από τους δικούς μας οπαδούς στην Ελλάδα για να μας υποστηρίξουν. Δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή της ομάδας.

-Οι «RotBlau» (σ.σ προσωνύμιο της Βασιλείας) έχουν καταφέρει να προκριθούν στην ιστορία τους 6 φορές στους ομίλους του Champions League παίζοντας συνολικά πάνω από 100 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ποια θεωρείς πως είναι τα κύρια συστατικά της επιτυχίας που κάνουν την ομάδα σου τόσο ανταγωνιστική στην Ευρώπη;

Προσωπικά πιστεύω πως έχουμε μεγάλη εμπειρία. Η Βασιλεία έπαιξε πολλά διεθνή παιχνίδια τα τελευταία χρόνια και μάλιστα αρκετά εξ’ αυτών επιτυχημένα. Αναμφίβολα η εμπειρία που μας έχουν δώσει αυτά τα παιχνίδια, τόσο στο Champions όσο και στο Europa League θα μας βοηθήσουν αρκετά.

-Πιστεύεις πως τα δύο παιχνίδια θα είναι ισορροπημένα ή ότι η Βασιλεία έχει μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης λόγω εμπειρίας; Ακόμη θεωρείς πως έχετε πλεονέκτημα από το γεγονός ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην έδρα σας, το «St. Jakob-Park»;

Φυσικά μας αρέσει το γεγονός ότι έχουμε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας, σε αυτήν ειδικά την περίπτωση θα είναι πολύ σημαντικό κρίνοντας πως τα παιχνίδια μπορεί να είναι αρκετά κλειστά. Παρόλα αυτά όμως χρειάζεται να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και στις δύο αναμετρήσεις αν θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο.

-Αγωνίζεσαι ως κεντρικός αμυντικός οπότε πιθανότατα να χρειαστεί να κοντραριστείς με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που είναι το σημείο αναφοράς στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Τον γνωρίζεις, είσαι έτοιμος να τον περιορίσεις;

Γνωρίζω τον Πρίγιοβιτς, είναι διεθνής παίκτης, αγωνίστηκε και στο Mundial και έπαιζε στο παρελθόν για τη Σεν Γκάλεν. Παράλληλα τον αντιμετώπισα με τη Βασιλεία όταν αυτός αγωνίζονταν για τη Λωζάνη. Ξέρω πως είναι ισχυρός παίκτης αλλά θα δώσω το καλύτερο δυνατό που μπορώ για να τον αντιμετωπίσω.

-Τέλος, αποχώρησαν από την ομάδα σου οι Λανγκ, Ελιουνούσι και Βάτσλικ. Ποια είναι η άποψή σου για τους τρεις αυτούς παίκτες; Θεωρείς ότι αυτή η κατάσταση θα αποδυναμώσει τη Βασιλεία δίνοντας παράλληλα ένα αβαντάζ στον ΠΑΟΚ αν κρίνουμε από το γεγονός ότι και οι τρεις τους ήταν μέλη της βασικής εντεκάδας;

Και βέβαια ήταν και οι τρεις τους πάρα πολύ σημαντικοί παίκτες αλλά η Βασιλεία αντιμετωπίζει το φαινόμενο των αποχωρήσεων κάθε χρονιά οπότε γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε αυτό την κατάσταση. Πίστεψέ με σε αυτό, έχουμε μία πολύ καλή ομάδα ακόμη και χωρίς αυτούς. Θα είμαστε έτοιμοι για τον ΠΑΟΚ. Το πιο σημαντικό στοιχείο για εμάς θα είναι να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι έχοντας καθαρό μυαλό αλλά και σεβασμό στους αντιπάλους μας.