Skip to main content

Φρένο από Μέρκελ και Σουλτς στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία κράτησα στο χθεσινό debate η Γερμανίδα καγκελάριος και ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Tην εκτίμηση πως η Τουρκία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε σχετική ερώτηση για το θέμα της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού τηλεοπτικού debate με τον Μάρτιν Σουλτς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε πως οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία δεν πρέπει να διακοπούν αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας πως ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σούλτς υποστήριξε πως, αν εκλεγεί καγκελάριος της Γερμανίας, θα διακόψει τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την ΕΕ.

«Κανένας γερμανός πολίτης δεν μπορεί να ταξιδεύει πλέον με ασφάλεια στην Τουρκία», τόνισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι τους περασμένους μήνες τέθηκαν υπό κράτηση στην Τουρκία 12 Γερμανοί πολίτες με πολιτικές κατηγορίες.

«Όποιος κι αν είναι ο επόμενος καγκελάριος έχει τη αποστολη να πει στην Τουρκία για να προστατεύσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας: όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν παραβιαστεί και γι' αυτό αυτή η χώρα δεν μπορεί πλέον να γίνει μέλος της ΕΕ», συμπλήρωσε.