Skip to main content

Φρένο από τον Τσίπρα στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών (vid)

Θα ήμουν ανόητος να μην επιθυμώ να ζήσω το να είμαι ένας πρωθυπουργός σε μία χώρα χωρίς μνημονιακή επιτροπεία, είπε ο πρωθυπουργός

Θα ήμουν ανόητος να μην επιθυμώ να ζήσω το να είμαι ένας πρωθυπουργός σε μία χώρα χωρίς μνημονιακή επιτροπεία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, βάζοντας, ουσιαστικά, τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εθνικών εκλογών, ενώ επιτέθηκε για τον λόγο αυτόν στην αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας τα σενάρια αυτά, στις κοινές του δηλώσεις με τον Γ. Μπουτάρη, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Έχω πολλάκις τοποθετηθεί για αυτό το ζήτημα. Παλεύουμε να βγει η χώρα από τα μνημόνια, θα έχουμε μπροστά μας άλλον έναν χρόνο για να κάνουμε το δικό μας έργο. Θα ήμουν ανόητος να μην επιθυμώ να ζήσω το να είμαι πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της και όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία».

«Τώρα, γιατί διαρκώς δυνάμεις της αντιπολίτευσης επιμένουν σε αυτό, είναι προφανές: "ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται"¨. Γνωρίζουν ότι αν αυτό συμβεί, κατά πάσα πιθανότητα θα υποστούν μία ήττα δεινή και στις επόμενες εκλογές, για αυτό θέλουν να μην προλάβει αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά να διαχειριστούμε τη χώρα σε καθεστώς ελευθερίας και μη μνημονιακής επιτροπείας», πρόσθεσε.