Skip to main content

Τσιρώνης: Η ύδρευση πρέπει να έχει πάντα δημόσιο χαρακτήρα

Το νερό είναι κοινό αγαθό κι η διασφάλιση της ύδρευσης - αποχέτευσης είναι ευθύνη της πολιτείας, διαβεβαίωσε από τα γραφεία της ΕΥΑΘ ο υπουργός.

Το τρίπτυχο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΕΥΑΘ για το επόμενο διάστημα, δηλαδή ολοκληρωμένες υπηρεσίες ύδρευσης- αποχέτευσης, γεωγραφική επέκταση και μεταφορά τεχνογνωσίας, παρουσίασε στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, στη διάρκεια συνάντησης στα κεντρικά γραφεία της.

«Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της διοίκησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) για διασφάλιση της αειφορικής διαχείρισης του νερού και ασφαλή διάθεσή του στους πολίτες», σημείωσε ο κ. Τσιρώνης, τονίζοντας ότι «το νερό είναι κοινό αγαθό κι η διασφάλιση της ύδρευσης - αποχέτευσης είναι ευθύνη της πολιτείας, ως εκ τούτου πρέπει να έχει πάντα δημόσιο χαρακτήρα».

Ο κ. Κρεστενίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση του νέου στελεχιακού δυναμικού που προβλέπεται να προσληφθεί το επόμενο διάστημα με διαδικασίες ΑΣΕΠ, όπως και στην ανάγκη επέκτασης του διυλιστηρίου, ώστε να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.