Skip to main content

Γαλλία: Αυξάνει το προβάδισμά του ο Μακρόν επί της Λεπέν

Σύμφωνα με τη νέα σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ifop-Fiducial, ο Μακρόν προηγείται με ποσοστό 63% έναντι 37% της αντιπάλου του.

Αυξάνει το προβάδισμά του ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν επί της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη νέα σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ifop-Fiducial, ο Μακρόν προηγείται με ποσοστό 63% έναντι 37% της αντιπάλου του.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δημοσκόπηση της Ipsos Sopra Steria για τη γαλλική ραδιοτηλεόραση δείχνει ότι ο Μακρόν προηγείται με 61,5% (άνοδος 2,5 μονάδων σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας). Η Λεπέν έχει πέσει στο 38,5%. Η συμμετοχή αναμένεται ότι θα φτάσει στο 76% (ήταν 78% στον πρώτο γύρο). Από αυτούς που είπαν ότι θα πάνε σίγουρα στις κάλπες, το 84% δήλωσε ότι έχει κάνει την οριστική επιλογή του, ενώ το 16% μπορεί να αλλάξει γνώμη ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Η έρευνα αυτή έγινε διαδικτυακά, σε δείγμα 2.632 προσώπων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Από τους συμμετέχοντες, οι 1.605 είπαν ότι είναι βέβαιο ότι θα πάνε να ψηφίσουν.

Η δημοσκόπηση της Elabe για το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV και την εφημερίδα L'Express φέρνει νικητή τον Μακρόν με 62% έναντι 38% για τη Λεπέν. Σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 68%) από όσους ρωτήθηκαν, είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή.