Skip to main content

Γαλλία: Άνδρας επιχείρησε να παρασύρει με το όχημά του στρατιώτες

Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι η γυναίκα συνελήφθη στην οικία της, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες στη συνοικία Αρλεκέν.

Ένας άνδρας, συνοδευόμενος από μια γυναίκα, επιχείρησε σήμερα να πέσει με το όχημα που οδηγούσε εναντίον στρατιωτικών στο Βαρς Αλιέρ ε Ριζέ (Ιζέρ), χωρίς να τραυματίσει κανέναν άνθρωπο. Λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, στο πλαίσιο της έρευνας.

Η γαλλική αστυνομία γνωστοποίησε στο Twitter ότι συνέλαβε ένα πρόσωπο στη Γκρενόμπλ, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων του, για να επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος.

Σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, ο άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και κοιμόταν στη θέση του συνοδηγού, επέβαινε μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους στο όχημα, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές, ωστόσο δεν είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα του δράστη, όπως τον είχαν περιγράψει οι στρατιωτικοί στην αστυνομία.

Ο ύποπτος, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, συνοδευόταν από μια γυναίκα όταν όρμησε με το αυτοκίνητό του εναντίον των στρατιωτών. Λίγο αργότερα η αστυνομία του Ιζέρ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την "ιδιοκτήτρια του οχήματος". Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για τη γυναίκα που επέβαινε στο όχημα.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι η γυναίκα συνελήφθη στην οικία της, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες στη συνοικία Αρλεκέν όπου εντοπίστηκε το όχημα. Οι δύο συλληφθέντες ανακρίνονται από τις αρχές, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πλαστές πινακίδες

Σε κοντινή απόσταση από το στρατόπεδο του Βαρς, μετά τις 0800 το πρωί, μια πρώτη ομάδα στρατιωτικών της 27ης Ταξιαρχίας του Πυροβολικού δέχθηκε απειλές και ύβρεις από τον οδηγό, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αλάν Ντιντιέ.

"Λίγες στιγμές αργότερα" μια δεύτερη ομάδα δέχθηκε απειλές και ύβρεις, "κατόπιν ο οδηγός όρμησε εναντίον των τεσσάρων στρατιωτών που κατάφεραν να ξεφύγουν και να προστατευτούν", περιέγραψε ο αξιωματικός ενώπιον δημοσιογράφων, υπογραμμίζοντας ότι "η πολύ καλή αντίδρασή" τους βοήθησε στο να συλλεχθούν στοιχεία για την έρευνα.

Το όχημα, ένα Peugeot 208 σύμφωνα με τον στρατό, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

"Φαίνεται πως προφανώς αισθανόταν έντονη κακία προς τους στρατιωτικούς" συμπλήρωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Το στρατόπεδο φιλοξενεί 2.000 άνδρες και γυναίκες στρατιωτικούς.

Αν και οι συνθήκες που έλαβε χώρα το περιστατικό αφήνουν υπόνοιες για μια τρομοκρατική ενέργεια, πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα μετά την επίθεση τζιχαντιστή στο Ομπ με 4 νεκρούς, προς το παρόν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν έχει εμπλακεί στις έρευνες και το σενάριο μιας επίθεσης του κοινού ποινικού κώδικα θεωρείται το επικρατέστερο.