Skip to main content

Γαλλία: Πάνω από 200 προσαγωγές για τα επεισόδια της Πρωτομαγιάς (vid)

Περίπου 1.500 αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στους δρόμους για την προστασία των κτηρίων και των ειρηνικών διαδηλωτών

Περισσότερα από 200 άτομα προσήγαγαν οι γαλλικές αρχές, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι, στον απόηχο των διαδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά εχθές, Τρίτη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα εστιατόριο McDonald's καταστράφηκε από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ εικόνες από το σημείο δείχνουν εκτεταμένες ζημιές τόσο στο εν λόγω κτήριο, καθώς και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Renault και άλλες επιχειρήσεις.

Τέσσερα αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς, σε δεκάδες άλλα προκλήθηκαν φθορές, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθεί και ένα κτίριο λόγω των αναθυμιάσεων από τις φωτιές.

Οι εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για περίπου 1200 διαδηλωτές που έλαβαν μέρος στα επεισόδια με κουκούλες και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τρεις άνθρωποι προσήχθησαν για ρίψη βλημάτων και άλλοι τέσσερις για παράνομη μεταφορά όπλων.

Περίπου 1.500 αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στους δρόμους για την προστασία των κτηρίων και των ειρηνικών διαδηλωτών, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, κ. Gerard Collomb, στο Twitter.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά τη βία και τις επιθέσεις που διεξάγονται στο περιθώριο της συνδικαλιστικής παρέλασης της 1ης Μαΐου», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή Φώτο: GettyImages