Skip to main content

Γαλλία: Συνέλαβαν δίδυμα αδέρφια για τους πυροβολισμούς σε σχολείο

Τα αδέρφια είναι φίλοι του 16χρονου που άνοιξε πυρ σε λύκειο της νοτιοανατολικής Γαλλίας χθες τραυματίζοντας συνολικά 14 άτομα.

Δύο δίδυμους αδελφούς, φίλους του 16χρονου δράστη που άνοιξε πυρ σε λύκειο της πόλης Γκρας της νοτιοανατολικής Γαλλίας, την Πέμπτη, συνέλαβαν αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση (δείτε εδώ).

Κατά την αστυνομική έρευνα ο μαθητής είχε πάρει από συγγενείς του τα όπλα που χρησιμοποίησε στην επίθεση αυτή.

Ο 16χρονος, η ανάκριση του οποίου συνεχίζεται, φέρεται ότι πραγματοποίησε την επίθεση αυτή, στο λύκειο του Γκρας, με αφορμή τις κακές σχέσεις που διατηρούσε με τους συμμαθητές του.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο λυκειάρχης που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη.

Ο ένας από τους φίλους του μαθητή καταζητείτο από την Πέμπτη και συνελήφθη σήμερα σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Γκρας. Ο δίδυμος αδελφός του τέθηκε υπό κράτηση λίγες ώρες νωρίτερα.

Από την έρευνα της αστυνομίας δόθηκαν κάποιες απαντήσεις σε ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα: πού βρήκε τα όπλα που χρησιμοποίησε ο νεαρός μαθητής, ο οποίος είναι γιος ενός δεξιού δημοτικού συμβούλου και φέρεται να έχει πάθος με τα όπλα. Το ρεβόλβερ ανήκε στον παππού του ενώ το τουφέκι στους γονείς του, ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.