Skip to main content

Γάλλος πρέσβης: Οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας αφορούν τη Γαλλία

Διάλογος και συνεργασία είναι σημαντικά όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη, υπογράμμισε για την τουρκική προκλητικότητα ο Γάλλος πρέσβης

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει τον Αύγουστο από το πρόγραμμα εξέφρασε ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Ο κ. Σαντεπί έκανε λόγο για αποτελέσματα, όχι μόνο για το δημοσιονομικό πλεόνασμα, «έχουμε ξανά ανάπτυξη» είπε και σημείωσε ότι «η ανεργία μειώνεται».

Ο κ. Σαντεπί σημείωσε πως η λέξη κλειδί από τον Αύγουστο και μετά θα είναι η εμπιστοσύνη, καθώς θα πρέπει οι Έλληνες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αποφασίζουν εκείνοι για τις μεταρρυθμίσεις. Αναφερόμενος στο χρέος είπε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν από τον Αύγουστο.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, είπε «προφανώς, οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, αφορούν και τη Γαλλία και ολόκληρη την ΕΕ». Υπενθύμισε τη σαφή θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτό το θέμα και υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι «διάλογος και συνεργασία είναι σημαντικά όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη.

«Ξέρετε ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε την προηγούμενη εβδομάδα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν και υπογράμμισε σε αυτή ότι ο διάλογος και η συνεργασία έχουν πολύ μεγάλη σημασία και για την Κύπρο και στο Αιγαίο», συμπλήρωσε.