Skip to main content

Γαβρόγλου: Χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια 41 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έκανε τις ανακοινώσεις στη συνεδρίαση της 86ης Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των πανεπιστημίων.

Την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ προς τα πανεπιστήμια, αλλά και τη δυνατότητα άμεσης αναπλήρωσης κάθε κενής θέσης μέλους ΔΕΠ που θα προκύπτει, από τον Αύγουστο του 2019 και έπειτα, με τον κανόνα «1 προς 1», ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο πλαίσιο της συνεδρίασης της 86ης Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των πανεπιστημίων, στο Ζάππειο.

Οι δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου, που, μαζί με τις απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν, έρχονται λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, χαιρετίστηκαν με ικανοποίηση από τη Σύνοδο, αφού πρόκειται για τα πρώτα καλά νέα που έρχονται στα πανεπιστήμια, μετά από καιρό. Σύμφωνα, μάλιστα, με το υπουργείο, η αύξηση αυτή των κονδυλίων για τα ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

Αναλυτικά, από τα 41 εκατομμύρια ευρώ, τα 7 θα δοθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός και, όπως αναφέρει το υπουργείο «αποτελούν μέρος από τα 35 εκατομμύρια που είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ότι θα δοθούν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά». Τα υπόλοιπα 34 εκατομμύρια που εξασφαλίστηκαν, θα αποδοθούν το Φεβρουάριο 2018.