Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
x

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην επιμόρφωση των Θεολόγων, καθώς και ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση χωρίς δογματισμούς.

Την άποψη ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να υπάρχει και στο μέλλον εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος συνομίλησε με τους 70 σχολικούς συμβούλους που συμμετείχαν σε σχετικό σεμινάριο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην επιμόρφωση των Θεολόγων, καθώς και ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση και δεν υπήρξε δογματισμός από καμία πλευρά.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, αναφερόμενος στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση  ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «ως κοινωνία πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: θέλουμε να είμαστε μια κοινωνία χωρίς Λύκειο ή με Λύκειο; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Για το λόγο αυτό ο πυρήνας της εκπαιδευτικής μας μεταρρύθμισης είναι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου».

Σημείωσε ότι η όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αν δεν συνδυαστεί με ένα εθνικό σύστημα επιμόρφωσης δεν έχει νόημα.

Αναγνώρισε ότι το γεγονός πως δεν έχει καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα τα χρόνια της κρίσης οφείλεται στους εκπαιδευτικούς. «Όχι όλους αλλά στους περισσότερους. Επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε γενναιόδωρα» τόνισε.

«Θέλουμε από του χρόνου να υπάρχει αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των σχολικών στελεχών αλλά και αυτοαξιολόγηση της Πολιτείας που ποτέ δεν έχει γίνει» υπογράμμισε.

Οι 70 επιμορφωτές που συμμετείχαν θα επιμορφώσουν 3000 εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ