Skip to main content

ΓΕΝΕΣΙΣ: Η πρώτη βορειοελλαδική κλινική με πιστοποίηση EN 15224: 2012

Πρόκειται για ευρωπαϊκή προδιαγραφή που εστιάζει στην αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων που σχετίζονται με την ασφάλεια των ασθενών

Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, έγινε η πρώτη Κλινική στην Βόρεια Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με επιτυχία σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 15224: 2012 από τον επίσημο φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS.

Πρόκειται για μια επίσημη ευρωπαϊκή προδιαγραφή για την παροχή υπηρεσιών υγείας, η οποία εστιάζει κυρίως στην αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων που σχετίζονται με την ασφάλεια των ασθενών και έχει συμπεριλάβει διεθνώς αναγνωρισμένα εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές, τα οποία στο σύνολό τους συνθέτουν την πλέον αποτελεσματική μεθοδολογία για την επίτευξη:

⦁    Αποτελεσματικής διαχείρισης ποιότητας της φροντίδας από τις υγειονομικές μονάδες και των κινδύνων που σχετίζονται με την περίθαλψη των ασθενών

⦁    Εφαρμογής διαδικασιών ποιοτικού ελέγχου εντός των υγειονομικών μονάδων

⦁    Αξιολόγησης της Κλινικής Αποτελεσματικότητας και συνεχούς βελτίωσης της Κλινικής Απόδοσης

⦁    Διαρκούς εκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού
    
⦁    Εγγύησης της ασφάλειας των ασθενών

Ο Αθανάσιος Κόιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, δήλωσε σχετικά με τη νέα διαπίστευση: “Στη ΓΕΝΕΣΙΣ επιδιώκουμε να ανεβάζουμε τον πήχη όσο πιο ψηλά γίνεται σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών μας. Δεν επαναπαυόμαστε. Μέσα από αυτό το διαρκές κυνήγι της αριστείας και της εξέλιξης καταφέραμε να κατακτήσουμε κάτι πραγματικά πολύτιμο: να χτίσουμε ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Αυτή είναι για εμάς η πιο σημαντική αναγνώριση”.     

Ο Δημοσθένης Κωστούλας, Υπεύθυνος Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας της Κλινικής Γένεσις, ανέφερε: “Με την προσθήκη ακόμα μιας επίσημης πιστοποίησης διεθνούς βεληνεκούς στο ενεργητικό της, η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ φροντίζει σταθερά για την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, παρακολουθώντας πλέον μετρήσιμους ποιοτικούς στόχους, και αναλύοντας και αξιολογώντας πιθανούς κινδύνους, πάντα προς όφελος των ανθρώπων που την εμπιστεύονται”.