Skip to main content

Γενική 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τετάρτη τα εργατικά συνδικάτα, που πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων απηύθυναν ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τετάρτη τα εργατικά συνδικάτα, που πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων απηύθυναν οι εκπρόσωποι των διοικήσεων του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.

«Ο κόσμος της εργασίας δεν ευθύνεται για τα δημοσιονομικά προβλήματα και την στρεβλή ανταγωνιστικότητα, αλλά οι κυβερνήσεις και οι κακοί επιχειρηματίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Σημείωσε πως στη Θεσσαλονίκη «δεκαπέντε μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο», καταγγέλλοντας, παράλληλα, τις τράπεζες, οι οποίες, όπως είπε, «με την τακτική τους, αντί να βοηθήσουν, στραγγαλίζουν βιώσιμες επιχειρήσεις».

«Η ΑΔΕΔΥ δεν θα δεχτεί καμία συζήτηση για νέο μισθολόγιο, με μειώσεις μισθών», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης, προσθέτοντας ότι «το 80 % των δημοσίων υπαλλήλων αμείβονται με 100-1500 ευρώ». «Η πολιτική της συρρίκνωσης των εισοδημάτων δεν οδηγεί πουθενά», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΔΟΘ Απόστολος Παζάρας, ενώ η αναπληρώτρια γραμματέας του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου επεσήμανε ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν λήφθηκαν τόσο σκληρά μέτρα».

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π. μ. έξω από το στο ΕΚΘ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, από τα ξημερώματα ως τις 8.00 π. μ. και από τις 9 μ. μ. έως τη λήξη της βάρδιας.