Skip to main content

Γεννηματά: Δεν έχετε σχέδιο - Αποχώρησε η ΔΗΣΥ από την Ολομέλεια

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα συμπράξει στην κατάλυση της Βουλής, ψηφίστε τα μόνοι σας, ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν έχετε σχέδιο και στρατηγική. Είστε εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες σας», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα.

Η κυρία Γεννηματά διερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει ως διαπραγματευτική γραμμή τη διεκδίκηση της απόφασης του 2012 ή «θα αρκεστεί σε αναφορές "εάν", "ίσως" "εφόσον χρειαστεί" ...», επισημαίνοντας ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δείχνουν ότι έχουν αναληφθεί κρυφές δεσμεύσεις.

Η κυρία Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα περί ανάγκης συννενόησης και το νέο, όπως είπε, αφήγημα για επενδύσεις κι ανάπτυξη. «Με τα λόγια χτίζετε ανώγεια και κατώγια», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη.

Την αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση των τροπολογιών με τα προαπαιτούμενα μέτρα, προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά και την ομιλία της επικεφαλής του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, ο οποίος απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πτέρυγα, είπε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα συμπράξει στην κατάλυση της Βουλής. Ψηφίστε τα μόνοι σας».