Skip to main content

Γεννηματά: Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, να αλλάξει η συμφωνία

«Ο ελληνικός λαός δεν είναι δυνατόν να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα με αυτά που αποφασίζετε ερήμην του», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως «ο ελληνικός λαός δεν είναι δυνατόν να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα με αυτά που αποφασίζετε ερήμην του»

«Δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση, ούτε στη δημόσια διοίκηση, ούτε στην οικονομία, ούτε στην διαπραγμάτευση ούτε στα εθνικά θέματα. Πουθενά και για κανένα θέμα», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι παρά ένα ακόμη μνημόνιο χωρίς χρήματα με την υπογραφή Τσίπρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά και συνέχισε:

«Δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση ειδικά στα εθνικά θέματα, στα οποία είναι και επικίνδυνη» ενώ καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα διγλωσσία, προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα. 

Όσον αφορά στη θετική στάση των ευρωπαίων σοσιαλιστών απέναντι στη συμφωνία, ανέφερε ότι δεν χρειάζονται παραινέσεις. Είναι λογικό να χαίρονται που υπάρχει συμφωνία, αλλά για το περιεχόμενο της συμφωνίας αποφασίζει ο ελληνικός λαός, σημείωσε.

Ακόμη η κ. Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτήρισε «παράταξη – μπαμπούσκα», κάνοντας λόγο για στελέχη με ακροδεξιές θέσεις.

Χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν συνέβαλε στη διαμόρφωση εθνικής γραμμής δίνοντας άλλοθι στον Αλέξη Τσίπρα ενώ τόνισε ότι «μέσα από τις λαθεμένες θέσεις και τις υπαναχωρήσεις σας, οδηγήσατε σε μια παρατεταμένη κρίση στο θέμα της FYROM».

Η συμφωνία έχει θετικά σημεία αλλά απέχει από μια λύση, σημείωσε, τονίζοντας ότι εξαρτάται από τις ενέργειες της πΓΔΜ ενώ οι ελληνικές δεσμεύσεις είναι άμεσες.