Skip to main content

Γεννηματά: Εκλογή επικεφαλής από τη βάση τον Οκτώβριο

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στον νέο φορέα να τοποθετηθούν αμέσως μετά το συνέδριο

Την εκλογή επικεφαλής από τη βάση για τον νέο ενιαίο φορέα της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» μέσα από «ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες» τον Οκτώβριο του 2017 πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε, το συνέδριο αυτό θέτει τις σταθερές βάσεις για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου, ενιαίου φορέα, σημειώνοντας πως καταληκτική ημερομηνία για το ιδρυτικό αυτό συνέδριο είναι ο Δεκέμβριος του 2017.

Η κυρία Γεννηματά κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στον νέο φορέα να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων αμέσως μετά το συνέδριο.

«Αυτή η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Αρκετά με τις πολιτικές της λιτότητας», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη, η νέα αλλαγή που προτείνουμε, απευθυνόμαστε σ'όλη την κοινωνία αλλά ειδικότερα στους νέους και τις γυναίκες. Σ'αυτό το συνέδριο δίνουμε χρόνο και χώρο στη νέα γενιά. Η νέα γενιά μπροστά».

«Η δική μας παράταξη δεν υπήρξε ποτέ υπηρέτης των ελίτ, στόχος μας είναι να δείξουμε τον εναλλακτικό δρόμο μέσα από το σχέδιο Ελλάδα. Το μήνυμά μας είναι ένα: Διαφάνεια για τους πάντες και παντού», τόνισε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει περάσει τον δικό του πολιτικό Ρουβίκωνα.

«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει ν'αποτελέσει την ήττα των ιδεών της Αριστεράς. Θέλω να πω στον κ.Μητσοτάκη ότι η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται μόνο από αριστερά αλλά και από τη Χρυσή Αυγή και την Ακροδεξιά. Το ξεχάσαμε;», διερωτήθηκε.