Skip to main content

Γεννηματά για Σκοπιανό: Ναι σε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση

Σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως το κόμμα θα τοποθετηθεί με την παρουσίαση της τελικής συμφωνίας.

«Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη κι έχει καθοριστεί ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο. Είμαστε υπέρ μίας λύσης με σύνθετη ονομασία, erga omnes, και αλλαγή Συντάγματος, με εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό, με δεσμευτικά βήματα για όλες τις πλευρές. Ναι σε λύση, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση». Αυτό ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας, η οποία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και αφού προηγήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει την τελική συμφωνία. «Μέχρι τότε θα παρακαλούσα να περιμένουμε, εκφράζοντας τη θέση που έχουμε αποφασίσει ομόφωνα» είπε απευθυνόμενη στα στελέχη του κόμματος.

Η επικεφαλής και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής καθόρισαν το πλαίσιο της εισήγησης και το σχέδιο για την πολιτική απόφαση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή 3 Ιουνίου. Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ώστε από τον Σεπτέμβριο να είναι πανέτοιμο και σε διάταξη εκλογικής μάχης.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε να τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και για την αντίστοιχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Καμίνης. «Στη Τοπική Αυτοδιοίκηση η προοδευτική παράταξη έχει παράδοση, πρόσωπα και πολιτικές» επισήμανε, προσθέτοντας ότι σύντομα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα για τους περιφερειάρχες.

Σχετικά με τη γενικότερη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής, η επικεφαλής του επανέλαβε ότι βασίζεται σταθερά σε δύο πυλώνες: Στην αυτόνομη πορεία του και στην εθνική συνεννόηση. «Η χώρα δεν θα βγει από τη κρίση χωρίς τη συνεννόηση όλων, όπως έγινε στις άλλες χώρες που βγήκαν από την κρίση. Ο διχασμός, η τοξικότητα, μας έχουν καθυστερήσει και πρέπει να παραμεριστούν και δεν το έχουμε κάνει» υπογράμμισε.