Skip to main content

Γεννηματά: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο

Μόνο η ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, τόνισε σε συνέντευξη της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει, η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, δεν θα είχαν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση δέχεται προνομοθέτηση για το 2019 και το 2020 και ουσιαστικά οδηγεί τη χώρα σε 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση» δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Επιμένει στην εθνική συνεννόηση και στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία πρέπει να συμμετέχουν οπωσδήποτε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. «Η ιστορία δεν γράφεται με το "εάν" αλλά με το "πώς". Και στο σημερινό "πώς" εμείς απαντάμε "μόνο μαζί". Το στοίχημα είναι τι θα γίνει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών. Ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί δυνάμεων και πώς θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το καλό του τόπου» τονίζει. Και προσθέτει «αν είναι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα δύο πρώτα κόμματα στις επόμενες εκλογές, θα οδηγήσουν τη χώρα σε ακυβερνησία ή όχι; Μόνο η ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».