Skip to main content

Γεννηματά: Η μεγάλη Κεντροαριστερά εγγυάται το τέλος της επιτροπείας

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, ενόψει της επίσκεψής της την επόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ.

Η μεγάλη Κεντροαριστερά που δημιουργούμε μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη σημερινή συνάντησή της με τους θεσμικούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, ενόψει της επίσκεψής της την επόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ.

«Ανάπτυξη για όλους, με παραγωγή νέου πλούτου που μοιράζεται δίκαια με πολιτικές που στηρίζουν τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους. Με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χάσαμε 2,5 χρόνια και η αβεβαιότητα παραμένει», τόνισε η κυρία Γεννηματά μετά το πέρας της συνάντησης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι συζήτησε με τους κοινωνικούς εταίρους για το «Σχέδιο Ελλάδα», το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογός της με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη και του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα:

«Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από εσάς. Εγώ έφερα και τα γλυκά της νίκης», τόνισε ο κ. Κορκίδης, ενώ ο κ. Φέσσας ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Είναι ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα. Ένας χώρος που ήταν κατακερματισμένος δεν μπορούσε να δώσει προοπτική και ελπίδα στον ελληνικό λαό. Έχουμε ταυτότητα που προσδιορίσαμε στο πρόσφατο συνέδριο και προγραμματικό λόγο που προσδιορίσαμε με απόλυτη σαφήνεια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε σήμερα είναι μέσα από την κοινωνική μας βάση να προχωρήσουμε στην επιλογή και την εκλογή επικεφαλής. Πολιτικός μας στόχος η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ηττηθεί και η ηγεσία αλλά και η πολιτική που εφαρμόζει, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και η προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας. Ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ενδυνάμωση του πόλου της Δεξιάς, αλλά το να πάρει η Κεντροαριστερά τον χώρο της πίσω. Αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη της εθνικής συνεννόησης και μίας εθνικής γραμμής για τον τόπο».