Skip to main content

Γεννηματά: Νέο μνημόνιο μετά την έξοδο από το μνημόνιο Τσίπρα

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα οδηγεί σε νέο μνημόνιο» και επανέλαβε το αίτημά της για εκλογές.

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε κατά την ομιλία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. 

«Αρκετά με τα ψέματα και με τα παραμύθια, το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε και η ελπίδα που υποσχεθήκατε τόσες φορές δεν ήρθε ποτέ. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα» ανέφερε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι «η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα οδηγεί σε νέο μνημόνιο». «Περιμέναμε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θα μου πείτε: έχετε και εσείς αυταπάτες»;

Η επικεφαλής του Κινήματος επανέλαβε το αίτημά της για εκλογές. «Ζητώ εκλογές όχι μόνο γιατί διαλύσατε το σήμερα, αλλά γιατί υποθηκεύετε και το αύριο» ανέφερε.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι δεν άκουσε «ούτε λέξη για το τι θα γίνει στον τόπο». «Επιλέξατε να κάνετε κριτική στο παρελθόν και μονομέτωπη κριτική στη Ν.Δ.. Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί έχετε επιλέξει στρατόπεδο και υλοποιείτε συντηρητικές πολιτικές» σημείωσε.

Περιέγραψε τη μαύρη τρύπα που δημιούργησε: 200 δις κόστος η διαπραγμάτευση το 15', αφελληνισμός δημόσιας περιουσίας και παραγωγικής βάσης, εξάντληση της μεσαίας τάξης.

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους τόπου και του λαού» συνέχισε και προσέθεσε: «Η συγκυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Τα έχετε ήδη δώσει όλα: δημόσια περιουσία και τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ. Διαλύσατε το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο. Η έξοδος είναι τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα».

«Έχετε επιλέξει στρατόπεδο. Υλοποιείται συντηρητικές επιλογές, για αυτό κάνατε μονομέτωπη επίθεση στη ΝΔ» υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Με βάση αυτές τις θέσεις άνοιξε τη βεντάλια της κριτικής: «Οι Έλληνες στρατωτικοί κρατούνται στις φυλακές της Ανδριαανούπολης, η Τουρκία μιλά για κυριαρχία στο Αιγαίο και στο Σκοπιανό προτάθηκε η πλέον αλυτρωτική λύση». Επισήμανε και την απουσία, καθώς και τη διαφορετική στρατηγική του Πάνου Καμμένου.

«Οι συσχετισμοί στη Βουλή δεν έχουν σχέση με τους συσχετιμούς στην κοινωνία. Είστε πια θλιβερή μειοψηφία» τόνισε και στηλίτευσε τις παρεμβάσεις τους θεσμούς (δικαιοσύνη, αυτοδιοίκηση κοκ).

Χαρακτήρισε «κροκοδείλια» τα δάκρυα της κυβέρνησης για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. «Είναι δική σας δήλωση ότι «θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από τα σπίτια σας», δεν καταδικάσατε την επίθεση στον Κάρολο Παπούλια στη Θεσσαλονίκη ακι σημερα δείχνετε προκλητική ανοχή στη βία και την ανομία» σημείωσε.

Μίλησε για πεσκέσι στην επόμενη κυβέρνηση εννοώντας τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Όμως, κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι αφήνει τον Αλέξη Τσίπρα να καθορίσει εν λευκό τις εξελίξεις περιμένοντας το ώριμο φρούτο.