Skip to main content

Γεννηματά προς κυβέρνηση: Επιχειρείτε Συριζοποίηση της εκπαίδευσης

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει τη λογική του «ράβε ξήλωνε» και ότι καταργεί την αναγκαία αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

«Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις επιχειρείται Συριζοποίηση της εκπαίδευσης», δήλωσε ο επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι «αυτές οι παρεμβάσεις δεν θα μακροημερεύσουν και θα είναι από τις πρώτες που θα καταργηθούν».

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, κατηγόρησε τον κ. Γαβρόγλου ότι δεν έχει πλήρη επίγνωση της ζημιάς που κάνει στην εκπαίδευση και ότι επιλέγει τις γρήγορες διαδικασίες συζήτησης του νομοσχεδίου, γιατί δεν δέχεται την κριτική.

«Ο κατήφορός σας δεν έχει τέλος. Προχειρότητα, πελατειακές σχέσεις, κυνήγι της αριστείας και οπισθιδρόμηση. Αυτή η δήθεν αριστερή πολιτική σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά διευθετήσεις συμφερόντων που καταλήγει να είναι μια σκληρή ταξική πολιτική» είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Με την πολιτική σας κουβαλάτε νερό στον μύλο της Ν.Δ. που επιχειρεί να γίνει ο εγγυητής στον χώρο της εκπαίδευσης χωρίς να έχει να προτείνει τίποτα καινοτόμο και χωρίς να πιστεύει στη δημόσια εκπαίδευση».

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει τη λογική του "ράβε ξήλωνε"» και ότι καταργεί την αναγκαία αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και τον σημαντικό θεσμό του σχολικού συμβούλου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχολιάζοντας την κριτική της Φώφης Γεννηματά, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για πανομοιότυπες αναφορές με αυτές της Ν.Δ. «Δεν ανέχομαι να λένε για κολλητούς και παρέες του υπουργού, ή της κυβέρνησης, που βολεύονται. Αυτό μας βάζει στη λογική ότι είμαστε κουτοί. Γιατί μόνοι αυτοί το κάνουν για να φέρουν τους κολλητούς τους. Πρέπει να είσαι ανόητος για να κάνεις τέτοια εφεύρεση» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αντίθετοι στη λογική "δικοί σας και δικοί μας". Ας μην υποτιμά ούτε την κοινωνία ούτε τα παιδιά η κ. Γεννηματά. Την καλώ να πάμε μαζί στα πανεπιστήμια. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που λέει ότι υπάρχει, δεν είναι σε όλα τα πανεπιστήμια».