Skip to main content

Γεννηματά: Σε αποδρομή η κυβέρνηση - Συνεχίζει να φτωχοποιεί τον λαό

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ έβαλλε κατά της κυβέρνησης, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ψηφίσει το σχέδιο νόμου του κόμματος για τις συντάξεις

Πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup, ενώ παράλληλα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει το σχέδιο νόμου για τις περικοπές των συντάξεων που κατέθεσε το κόμμα της.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «η κυβέρνηση έφυγε ήδη και βρίσκεται σε αποδρομή. Οι υπουργοί των ΑΝΕΛ λένε ότι η υπογραφή του πρωθυπουργού είναι ανίσχυρη», ενώ επεσήμανε «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγύριζαν την τυπική λήξη του αχρείαστου, δικού τους μνημονίου. Που ήταν αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής το α’ εξάμηνο του 2015, το οποίο στοίχισε περίπου 200 δισ. στη χώρα».

Επιπλέον, κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ψηφίσει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η ΔΗΣΥ για να μην περικοπούν οι συντάξεις, αντί για την κατάθεση δικής του τροπολογίας.

Διερωτήθηκε «αν είναι πράγματι το τέλος των μνημονίων;», δίνοντας την απάντηση: «Όχι βέβαια. Υπάρχουν πράγματι ουσιαστικές ρυθμίσεις για το χρέος; Όχι, δεν υπάρχει κανένα κούρεμα όπως το «τρισκατάρατο», όπως είπε ο κ. Τσίπρας, PSI. Πήραμε μόνο μια αναβολή των τόκων. Η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση».

«Βλέπουν πράγματι οι εταίροι μας οριστική έξοδο; Βλέπουν πως δεν έχουν άλλες οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα, και γιατί υπάρχουν υψηλά πλεονάσματα, και γιατί έχει υποθηκευθεί η δημόσια περιουσία», πρόσθεσε.

Ακόμη, από το βήμα της Βουλής η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας πως «τόσο η ίδια όσο και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε, δεν δημιουργούν ασφάλεια στις αγορές».

Όπως είπε «κοινωνική πολιτική δεν είναι τα επιδόματα», ενώ ζήτησε τη δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι «θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για να μην περικοπούν οι συντάξεις».

Αναφερόμενη στις επιστροφές από τα ομόλογα η κ. Γεννηματά, δήλωσε πως φώναζε χρόνια για αυτό. «Η ρύθμιση της επιστροφής επί των κερδών ήταν επιβεβλημένη. Τώρα τι έγινε; Σαλαμοποιήθηκε», επεσήμανε.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί για επαναφορά κατώτατου μισθού και την ακύρωση της νέας αύξησης της εισφοράς των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει. Πήραμε σήμερα μια πρώτη γεύση από την πόλωση», υπογράμμισε.