Skip to main content

Γεννηματά:Η κυβέρνηση Τσίπρα κόστισε πολύ ακριβά στον λαό και τον τόπο

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αποκορύφωμα του εξευτελισμού του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του μετά το Eurogroup.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από την Αλεξανδρούπολη κατά τη δεύτερη προσυνεδριακή περιφερειακή ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για αποκορύφωμα του εξευτελισμού του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του μετά το Eurogroup χαρακτηρίζοντας τη διαπραγμάτευση ως «αποτυχημένη και άλλη μία χαμένη ευκαιρία» και σημειώνοντας ότι με αυτή την κυβέρνηση η Ελλάδα μόνο χάνει.

Αναφέρθηκε σε ανεπιτυχή προσπάθεια της κυβέρνησης «να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που τα βρήκε στις αρχές του 2015», εκτιμώντας πως «όχι μόνο δεν διαμορφώνονται συνθήκες εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, αλλά εγκλωβιζόμαστε σε διαρκές μνημόνιο και επιτροπεία».

Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα κόστισε πολύ ακριβά για τον λαό και τον τόπο» αναφέροντας πως «πληρώσαμε αθροιστικά 12,5 δισ. μέτρα αυτά τα 2,5 χρόνια, εκχωρήθηκε η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, εγκλωβίστηκε η αγορά στα capital controls, υπονομεύτηκαν οι προοπτικές της ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «εχθρική σε κάθε επένδυση και αδύναμη να πυροδοτήσει το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα». Προχώρησε σε επιγραμματική αναφορά του σχεδιασμού της κυβέρνησης όπως αυτός εκφράστηκε από τις αρχές του 2015, όσον αφορά το μνημόνιο, το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τη νομοθέτηση νέων μέτρων, την πορεία των αξιολογήσεων, την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημοσίου χρέους, κάνοντας λόγο για «ψεύτικες υποσχέσεις, για διαπραγματευτική αποτυχία και ψέματα προς τον ελληνικό λαό».

Η κυρία Γεννηματά άσκησε κριτική και στη Ν.Δ., λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση αφενός πως «ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της» και αφετέρου πως «το έλλειμμα πολιτικής τους, τους οδηγεί σήμερα να προσπαθούν επικοινωνιακά να παίξουν ακόμα και με τη λέξη «Αλλαγή», τη λέξη σύμβολο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου...»

Παρουσίασε τα ζητήματα που αφορούν στο «Σχέδιο Ελλάδα», «ένα σχέδιο για τον τόπο, αναπτυξιακό, για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους. Ένα σχέδιο για την Ελλάδα, για να μπορέσουν να πάρουν οι Έλληνες τη χώρα τους πίσω». Διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα σχέδιο που «συζητάμε σήμερα εδώ με την αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς, ένα σχέδιο που συζητάμε ταυτοχρόνως σε όλη την Ελλάδα και θα οριστικοποιήσουμε στο συνέδριό μας, που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου».