Skip to main content

Γεωργιάδης για κανάλια: Η κυβέρνηση αποχαιρέτησε το δυτικό κόσμο

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία.

Όταν το κράτος νομίζει ότι μπορεί να αποφασίσει τι χωρά και τι δεν χωρά στην αγορά, τότε έχεις αποχαιρετίσει τον δυτικό κόσμο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας στον ΣKAI, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία, αφού το Σύνταγμα έχει δώσει τη δικαιοδοσία για τα ΜΜΕ σε ανεξάρτητη Αρχή, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Σημείωσε ότι η επιβολή του αριθμού των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας είναι ζήτημα δημοκρατίας και κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι μειώνει τον πλουραλισμό θέλοντας να εκβιάσει τα μέσα ενημέρωσης.

Είπε, επίσης, ότι εφόσον ο Αλέξη Τσίπρας θεωρεί ότι τα κανάλια είναι παράνομα, να αποσύρει τους βουλευτές του από την καθημερινή τους παρουσία σε αυτά, και προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του είναι δημιούργημα των τηλεοπτικών εκπομπών.

«Ο Βαρουφάκης, ο Λαπαβίτσας, οι θεωρίες Καμμένου είχαν υπερπροβολή στα κανάλια (...) Άνθρωποι που σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα θα ήταν σε τσίρκο, τώρα είναι στο υπουργικό συμβούλιο» είπε δηκτικά.

«Το θέμα δεν είναι πώς θα χάσει κάποιος τη δουλεία του, αλλά πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για αυτούς που δεν έχουν» συνέχισε.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, εκτίμησε ότι ήταν ομιλία εκλογών. Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας άνοιξε δύο μέτωπα, ένα με τους δανειστές, που θα απορρίψουν αυτό που είπε ότι τα χρήματα για το ασφαλιστικό θα βρεθούν μόνο από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, και δεύτερο με τα κανάλια με το θέμα των αδειών.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός ετοιμάζει σχέδιο εξόδου με μία ωραία ιστορία «με ρίχνει τρόικα εξωτερικού και η τρόικα εσωτερικού, με κυνηγάνε οι ξένοι, με κυνηγάνε και οι καναλάρχες».