Skip to main content

Γεωργιάδης για Βενιζέλο: Του χρωστάμε το ότι είμαστε στο ευρώ

Στα πλαίσια αυτής της περιόδου ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει παίξει πολύ θετικό ρόλο στην Ελλάδα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τη συμφωνία του με την πρόταση που διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη δημιουργία ενός μετώπου των δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στον Realfm 97 πως δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι θα δημιουργηθεί ένα τέτοιο μέτωπο», καθώς, όπως υποστήριξε, «η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν βλάπτει μόνο την οικονομία, δεν βλάπτει μόνο τα εθνικά μας θέματα, κυρίως βλάπτει την Δημοκρατία».

«Ο κ. Τσίπρας είναι απόλυτα πολιτικά τοξικός. Διαχέει μίσος. Θα εισπράξει την σφοδρή πολιτική σύγκρουση», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «πολύ θετικό» τον ρόλο που έχει διαδραματίσει ο κ. Βενιζέλος στην Ελλάδα. «Στα μνημονιακά χρόνια άλλαξαν πάρα πολλά στην Ελλάδα. Ο καθένας μας δοκιμάστηκε στην κρίση και έδειξε από τι υλικό είναι φτιαγμένος. Το έχω πει πάρα πολλές φορές ότι στα πλαίσια αυτής της περιόδου ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει παίξει πολύ θετικό ρόλο στην Ελλάδα. Του χρωστάμε σε μεγάλο βαθμό το ότι είμαστε στο ευρώ. Εάν το 2011 ηρνείτο να πάρει το υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και αποφάσιζε να λαϊκίσει - ως ο ισχυρότερος πόλος εντός ΠΑΣΟΚ πλην του τότε προέδρου του - η Ελλάδα θα είχε φτάσει στη δραχμή χωρίς να το έχει καταλάβει» είπε.

Για το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί στην προκαταρκτική ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Σκοπεύω να πάω μόνο εφόσον κάνει κανονική εξέταση. Δηλαδή αν κάνει την δουλειά της, που είναι να καλέσει τους μάρτυρες, τον Φρουζή, τους ειδικούς, να βάλει τους νόμους στο μικροσκόπιο, να τους συγκρίνει με τα non paper, φυσικά και θα πάω και αδημονώ κιόλας». Εάν όμως, όπως είπε, «σκοπός τους είναι να πουν το στέλνω πίσω στην Δικαιοσύνη και περάστε κι εσείς αν θέλετε για τα τυπικά, όχι δεν έχω σκοπό να πάω».

«Δεν θα πάω σε μια προκαταρκτική που έχει προειλημμένη την διαδικασία. Αν το κάνουν αυτό θα έχουν διαπράξει μια τεράστια πολιτική ατιμία. Θα πούνε ότι η δωροδοκία δεν είναι υπουργικό αδίκημα, δεν έγινε κατά την άσκηση των καθηκόντων, άρα το στέλνω στην Δικαιοσύνη, δήθεν για να μην υπάρξει παραγραφή» συνέχισε εξηγώντας: «Η Δικαιοσύνη ως προς την δωροδοκία έχει ήδη αποφανθεί ότι είναι στα πλαίσια των υπουργικών καθηκόντων με σειρά αποφάσεων Ανωτάτων δικαστηρίων. Γι’ αυτό η κ. Τουλουπάκη ‘έστειλε στη Βουλή τον φάκελο αλλιώς θα τον κράταγε για τον εαυτό της. Έχει αποφανθεί η ίδια η κ. Τουλουπάκη. Αρα αν της επιστραφεί ο φάκελος θα συνεχίσει την έρευνα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν θα μας βρει λεφτά και θα μείνω όλα τα χρόνια της ζωής μου χωρίς να έχω απολογηθεί και θα μείνω εγώ με την ρετσινιά. Αυτό είναι το κόλπο που έχουν στήσει».

Ερωτηθείς για το επεισόδιο με οπαδούς του ΠΑΟΚ που θέλησαν να εμποδίσουν ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Τσάμπα πήγαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και έκαναν την φασαρία. Είχα ακυρώσει την ομιλία μου διότι λόγω του αναβρασμού που υπάρχει στην πόλη να ρίξω λάδι στην φωτιά».