Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΧΡΟΝΟ

Ο κ. Τσίπρας είναι εκείνος που κάνει τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει για να τον συμπαθεί ο κ. Σόιμπλε, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Την ανάγκη διενέργειας εκλογών επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», τονίζοντας πως «όσο μένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, η Ελλάδα χάνει χρόνο».

Για το θέμα του Γ. Βαρουφάκη ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως η ΝΔ στοχεύει στην εξεύρεση της αλήθειας και στον καταλογισμό των πραγματικών ευθυνών. Επιρρίπτει παράλληλα τη μέγιστη ευθύνη στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα του οποίου, όπως σημειώνει, «ο κ. Βαρουφάκης ήταν προσωπική επιλογή».

Αναφέρει ακόμη ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για τη Βενεζουέλα, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει γιατί «η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εξακολουθεί να στηρίζει το εγκληματικό καθεστώς Μαδούρο και αν αυτό συνδέεται με τα ταξίδια του κ. Παππά ακόμα και με οικονομικές απολαβές του ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρότυπο των Podemos».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει την υπόθεση Καμμένου ως την «πιο εξωφρενική περίπτωση παρέμβασης υπουργού της μεταπολίτευσης σε εν εξελίξει δικαστική υπόθεση», τονίζοντας «είναι αδύνατον να μην εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και να μην λογοδοτήσει ο κ. Καμμένος».

Ερωτηθείς για τη διεύρυνση της ΝΔ προς το Κέντρο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί επάξια όλο τον χώρο από την Δεξιά μέχρι το Κέντρο», ενώ ως προς το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ευ. Βενιζέλου σε μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με το να προκαθορίσει την οποιαδήποτε απόφαση του προέδρου της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προβλέπει περαιτέρω διεύρυνση της δημοσκοπικής διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει, παρά μόνο ένα ψευδές αφήγημα success story». Επισημαίνει παράλληλα ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν την ίδια πολιτική, καθώς «ακόμα και στις λεγόμενες μνημονιακές πολιτικές, η Ν.Δ. πιστεύει στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, δεν τις κάνει για τους ξένους, ούτε δίνει εξετάσεις στον κ. Σόιμπλε». «Ο κ. Τσίπρας είναι εκείνος που κάνει τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει για να τον συμπαθεί ο κ. Σόιμπλε» υποστηρίζει.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργού Παιδείας για τους σημαιοφόρους «εξοργιστική» και ενδεικτική του «κόμπλεξ του ΣΥΡΙΖΑ με την αριστεία και την πρόοδο».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζει την διαφωνία του με τις παρεμβάσεις της ΕΕ στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία, επίσης, εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

Ερωτηθείς για τον πρόεδρο της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι ο κ. Βούτσης «έχει ανεχθεί πράγματα τα οποία ποτέ δεν περίμενα ότι θα το έκανε», όπως την κατά σύστημα νομοθέτηση με την διαδικασία του επείγοντος. «Ο μόνος που θα μπορούσε να συγκρατήσει τον απαίδευτο κοινοβουλευτικά Αλέξη Τσίπρα είναι ο κ. Βούτσης, δυστυχώς αυτόν τον ρόλο δεν τον επιτελεί» επισημαίνει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ