Skip to main content

Γεωργιάδης: Παντελώς αδιανόητο να δεσμεύσει τη χώρα ο Τσίπρας

Είναι προφανές ότι αυτή η συμφωνία ήταν έτοιμη από την περασμένη εβδομάδα, τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη στιγμή που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δηλώσει την πλήρη διαφωνία τους στη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο Πρωθυπουργός δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση που επιβάλλουν στοιχειώδεις δημοκρατικοί κανόνες, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται όχι ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τεκμαίρεται και από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός γιατί τον ψηφίζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανέφερε.

«Εάν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι έχει τη νομιμοποίηση με άλλες ψηφοφορίες στη Βουλή και με άλλες πλειοψηφίες, δεν έχει παρά να έλθει στη Βουλή και να ζητήσει τη γνώμη της. Εάν δεν πιστεύει ότι την έχει, τότε ένας άνθρωπος χωρίς πολιτική νομιμοποίηση θα δεσμεύσει τη χώρα για τους επόμενους αιώνες, πράγμα το οποίο είναι παντελώς αδιανόητο» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη θετική υποδοχή στο εξωτερικό της ανακοίνωσης επίτευξης συμφωνίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν είναι λόγος να πανηγυρίζει ο ελληνικός λαός «επειδή πανηγυρίζει ο διεθνής παράγων; Αυτός θα κοιτάξει τα δικά του συμφέροντα και η Ελλάδα θα κοιτάξει τα δικά της, δεν ταυτίζονται πάντα, άρα μου είναι αδιάφορο αν οι Αμερικανοί πανηγυρίζουν, καλά κάνουν... Είδατε κανέναν να πανηγυρίζει στην Ελλάδα; Θλίψη υπάρχει στον ελληνικό λαό» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως, παρότι πέρασε τη ζωή του στην αντιπολίτευση ως ο ριζοσπάστης Αριστερός, ο οποίος θα τα έβαζε με τον διεθνή παράγοντα, ο κ. Τσίπρας έχει καταντήσει ο σερβιτόρος των ξένων στην Ελλάδα, καθώς όποιο θέμα έχουν οι ξένοι, που θέλανε να λύσουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τούς έλεγαν όχι -από το υπερταμείο της δημόσιας περιουσίας, από την εγγύηση της δημόσιας περιουσίας για τα δάνεια, μέχρι τώρα το ιερό όνομα της Μακεδονίας- ο σερβιτόρος Τσίπρας το παραδίδει και κάνει καλό ντελίβερι και τον αγαπάνε οι ξένοι» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τα επιμέρους σημεία της συμφωνίας, τόνισε ότι «το 2007, η κυβέρνηση Καραμανλή κατέληξε στο περίφημο βέτο στο Βουκουρέστι και δεν παρέδωσε ούτε σύνθετη ονομασία, ούτε τίποτε άλλο. Δεν είχε δώσει τότε η κυβέρνηση Καραμανλή μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα».

«Με ενοχλεί το θέατρο που έπαιζε ο Τσίπρας και ο Ζάεφ τόσες μέρες με τα δήθεν τηλεφωνήματα. Είναι προφανές ότι αυτή η συμφωνία ήταν έτοιμη από την περασμένη εβδομάδα και ο μόνος λόγος που την ανακοίνωσαν χθες βράδυ είναι για να καλύψουν το μνημόνιο, που ψηφίζεται στη Βουλή σήμερα και αύριο» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.