Skip to main content

Γερμανοί, οι μεγαλύτεροι μιζαδόροι σε μεγάλα σκάνδαλα δωροδοκιών

Αυτή τη φορά οι Γερμανοί "έβαλαν χέρι" και στην μεγάλη στρατηγική τους σύμμαχο, την Τουρκία για να προτιμήσουν τα γερμανικά υποβρύχια.

Για άλλη μια φορά οι Γερμανοί αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι μιζαδόροι που ενέχονται σε μεγάλα σκάνδαλα δωροδοκιών ειδικά για γερμανικά οπλικά συστήματα, (άλλωστε έχουμε πικρή πείρα από αυτό). Αυτή την φορά "έβαλαν χέρι" και στην μεγάλη στρατηγική τους σύμμαχο, την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα ο εισαγγελέας της Βρέμης, Frank Passade, απηύθυνε κατηγορίες σε 14 στελέχη της εταιρείας και σε δυο Τούρκους, ότι ενέχονται σε δωροδοκίες στελεχών του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και όχι μόνο, για να προτιμήσουν τα γερμανικά υποβρύχια, τα οποία όπως είναι γνωστό παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα.

Τα κατάφερε η κυβέρνηση και την άλλαξε την Ευρώπη. Άρχισαν να ενεργούν όπως κι εμείς. Εδώ και δυο βδομάδες, ξέσπασε το σκάνδαλο με τα εκατομμύρια μολυσμένα αυγά (10 εκατ. μόνο στη Γερμανία). Και αποφασίστηκε κατεπειγόντως να συγκλιθεί από την Κομισιόν έκτακτη σύσκεψη… αρχές Σεπτεμβρίου σε επίπεδο υπουργών για το διατροφικό σκάνδαλο που φαίνεται να έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι σόι… έκτακτη είναι αυτή η διάσκεψη: Έκτακτη σημαίνει… αύριο. Αν δεν ήταν έκτακτη, πότε θα την συγκαλούσαν; Τον Δεκέμβριο; Και μέχρι τότε θα πεθαίνει κόσμος με την άδεια της Κομισιόν; Γι’ αυτό λέω. Αντί να εξευρωπαϊσθούμε εμείς, εξελληνίσαμε τους Ευρωπαίους. Να δεις, που θα χρησιμοποιούν κι αυτοί το Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Μη σου πω, ότι μπορεί να μας κλέψουν και τον Καρανίκα.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να υπογράψει στο μέλλον πολυετή συμφωνία για την αξιοποίηση της βάσης της Σούδας από τις ΗΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι η Exxon θα κάνει έρευνες εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ και πως η αμερικανική κυβέρνηση θα στηρίξει αποφασιστικά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της ανανέωσης του εξοπλισμού τους. Καλό ακούγεται.

Βρίσκω καλή τη νέα επωνυμία του Ο.Α.Σ.Θ. = Οργανισμός Αδιόριστων Συριζαίων Θεσσαλονίκης, αλλά πρέπει να γενικευθεί σε όλη την ελληνική περιφέρεια, για να μη νιώθουν αδικημένοι οι σύντροφοι των άλλων πόλεων. Για τους μισθούς και τα λοιπά έξοδα δεν υπάρχει πρόβλημα. Κόβουμε λίγο ακόμη από τις συντάξεις, και το πρόβλημα λύνεται.

[Να δεις που σε λίγο καιρό, όσοι σταματούν την δουλειά, αντί να παίρνουν σύνταξη θα δίνουν εισφορά στο κράτος, ώσπου να διοριστούν όλοι οι σύντροφοι].

Απίστευτη εικόνα σε τουρκική παραλία. Νεαρή κυρία, ξαπλωμένη στην παραλία, στην κατάλληλη ώρα σηκώνεται και προσεύχεται στον Αλλάχ γονυπετής, φορώντας μόνο το μπικίνι της. Θα πάθει εγκεφαλικό ο Ερντογάν, μόλις δει το βίντεο.

«Σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου», βλέπουν παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες.

Θέλουν να αλλάξουν την κυβέρνηση; Γιατί; Ό,τι πουν το κάνει, γιατί να την αλλάξουν; Μάλλον ψάχνει πάλι για δικαιολογίες ο Τόσκας. Άλλωστε, μόνον οι άλλοι φταίνε, ποτέ ο ίδιος. Πάντως, γενικευμένες είναι οι καταγγελίες για έλλειψη συντονισμού.

Είπε ο Τραμπ μια από τις συνηθισμένες σαπουνόφουσκες για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, και απάντησε ο γιος του Μαδούρο -άλλη προσωπικότητα κι αυτός- ότι ο στρατός της Βενεζουέλας θα φτάσει ως τον… Λευκό Οίκο. Αν θέλει βοήθεια, να του στείλουμε την Αυλωνίτου, στην ανάγκη και τον εγγονό του δικαστή του βουνού.