Skip to main content

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος-Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών, ενώ ανέφερε ότι μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο οδηγός του οχήματος

Ένα αυτοκίνητο, τύπου βαν, έπεσε πάνω σε πλήθος ατόμων που βρίσκονται στο πασίγνωστο καφέ εστιατορίου «Kiepenkerl» στο ιστορικό κέντρο της πόλης Μύνστερ, της δυτικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με αναφορές γερμανικών ΜΜΕ, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν, ενώ ορισμένες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 50. Οι τραυματίες, εκ των οποίων έξι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και σε καθορισμένες ζώνες.

Ο δράστης του περιστατικού αυτοκτόνησε επιτόπου, χρησιμοποιώντας το όπλο του, γεγονός που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μάλιστα, η αστυνομία εντόπισε και εξετάζει ένα ύποπτο αντικείμενο στο όχημα του δράστη. 

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από την παλιά πόλη, μέρος της οποίας έχει εκκενώθηκε. Επίσης, ζήτησε να σταματήσει η φημολογία, διευκρινίζοντας ότι οι Αρχές θα προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, αλλά και διασώστες, ενώ ελικόπτερο πετούσε πάνω τον τόπο της τραγωδίας.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στην περιοχή της παλιάς πόλης του Μύνστερ, καλώντας ωστόσο τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αρχών.

Ο δράστης πιστεύεται ότι είναι Γερμανός με ψυχολογικά προβλήματα

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung μετέδωσε ότι ο άνδρας πιστεύεται πως είναι Γερμανός πολίτης, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασυνδέσεις με τρομοκρατία.

Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του δράστη

«Αδιευκρίνιστα» παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης με μικρό φορτηγό εναντίον θαμώνων εστιατορίου στην παλιά πόλη του Μύνστερ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες ωστόσο τόνισαν ότι οι έρευνές τους αφορούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στο μεταξύ το Νοσοκομείο του Μύνστερ, με ανακοίνωσή του ζητεί δωρεές αίματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του, καθώς οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε «στενή ανταλλαγή» πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την εξιχνίαση της ενέργειας και εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα.

«Τρομακτικές ειδήσεις από το Μύνστερ. Η Αστυνομία της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας σας κρατά ενήμερους. Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τους οικείους τους», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

«Όλο το Μύνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκους Λέβε.