Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
x

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία είναι προγραμματισμένες για τις 24 Σεπτεμβρίου και με αυτά τα δεδομένα δύσκολα θα ανατραπεί το σκηνικό.

Με 16 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η συντηρητική ένωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, που αποτελείται από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) του Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η Χριστιανοδημοκρατική-Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει το 40% των προτιμήσεων των Γερμανών, ενώ το SPD το 24% ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Mannheim που προέβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Τα ποσοστά παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου.

Το κόμμα Die Linke, η ευρωσκεπτικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το κόμμα των Πρασίνων και οι Φιλελεύθεροι (FDP) συγκεντρώνουν το καθένα από 8% και μοιράζονται την τρίτη θέση. Τα ποσοστά των κομμάτων αυτών παραμένουν επίσης αμετάβλητα σε σχέση με τα τέλη Ιουλίου.

Το 60% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Άνγκελας Μέρκελ στην καγκελαρία για τέταρτη θητεία, ενώ μόνο το 30% των ερωτηθέντων εξέφρασε την υποστήριξή του στον κυριότερο αντίπαλό της, τον ηγέτη του SPD Μάρτιν Σουλτς.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου σε δείγμα 1.352 ψηφοφόρων. Το περιθώριο λάθους είναι τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ