Skip to main content

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει την πρόσκληση σε Τσακαλώτο για συνάντηση

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Πολ Τόμσεν, θα βρεθεί το ελληνικό πρόγραμμα και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ότι στη σημερινή συνάντηση Τόμσεν - Σόιμπλε θα συμμετείχε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Δ.Ν.Τ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ήθελαν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να απορρίπτει πρόσκληση του Σόιμπλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον Διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, θα βρεθεί η το ελληνικό πρόγραμμα και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου οι δύο εκθέσεις για την Ελλάδα, που θα καθορίσουν και τη στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ προς την Ελλάδα  σε σχέση με την παραμονή του ή οχι στο πρόγραμμα.