Skip to main content

Για αυτόν τον λόγο οι τρομοκράτες δεν χτυπούν την Ελλάδα

Ο Τσίπρας σε ρόλο Ιζνογούντ, τα σχόλια Σκοπιανού δημοσιογράφου για τα αγάλματα των Μ. Αλεξάνδρου και Φιλίππου και μια αφιέρωση για τον Γαβρόγλου

Δεν πέρασε πολύς καιρός που οι ΣΥΡΙΖΑίοι πετούσαν γιαούρτια στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, μπροστά στον κίνδυνο της καταβαράθρωσης, ο Τσίπρας θέλει να γίνει Ανδρέας. Κι ο Ιζνογούντ ήθελε να γίνει Βεζίρης, αλλά παρά τις ίντριγκες δεν τα κατάφερε.

Αλλά και οι ΠΑΣΟΚοι ξέχασαν τόσο γρήγορα ότι ήσαν ο ΣΥΡΙΖΑ του 1980. Απλά, οι τότε πρασινοφρουροί, πήραν τώρα το ροζ χρώμα. Βέβαια, ο Ανδρέας κρατούσε τα χαλινάρια και δεν εκτραχύνθηκε η κατάσταση. Το υποκατάστατο σήμερα, δεν έχει ούτε χαλινάρια. Τα κρατούν οι γέροντες προλετάριοι του κόμματος, και αφήνουν τον Αλέξη να παίζει τον πρωθυπουργό.

Αίσθηση προκαλεί το άρθρο του δημοσιογράφου Μπράνκο Τρίτσκοφσκι, στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sloboden Pechath. Χαρακτηρίζει "απαράδεκτες" τις κινήσεις της προηγούμενης "εγκληματικής κυβέρνησης" των Σκοπίων και καλεί την νέα κυβέρνηση να κατεβάσει αμέσως τα αγάλματα του Μέγα Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Τα αποκαλεί "γελοία" και υποστηρίζει πως η προηγούμενη κυβέρνηση «τα χρησιμοποίησε προκειμένου να προκαλέσει την ελληνική πλευρά».

Μεγάλο θέμα είναι στον αλβανικό Τύπο η κατάσχεση 2,3 τόνων χασίς από τις ιταλικές Αρχές. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι προστατεύει και τους εγκληματίες και τους πολιτικούς συνεργάτες τους. Η εφημερίδα Σέκουλι σημειώνει ότι η Αλβανία, ως χώρα παραγωγής και διακίνησης της κοκαΐνης, έχει μεγάλο αριθμό χρηστών και ότι είναι ανησυχητική η χρήση αυτής της ουσίας σε μεγάλο βαθμό από τους νέους της χώρας.

Όλοι αυτοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές που τάχθηκαν -άλλοι απερίσκεπτα, άλλοι εκτελώντας εντολές- εναντίον του Άσαντ και υπέρ της λεγόμενης αραβικής άνοιξης, της παρουσίας δηλαδή των πιο εγκληματικών στοιχείων, τι έχουν να πουν τώρα;

Και πόσο θα στοίχιζε στην Ελλάδα, που απαιτούσε την κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ και την υπερενίσχυση της Τουρκίας, αν ο Πούτιν και ο Τραμπ, δεν σταματούσαν την εγκληματική πολιτική Ομπάμα; Αλλά και πόσο στοιχίζει τώρα, που στάθηκε εχθρικά σε μια φίλη χώρα και απομακρύνθηκε από μεγάλο μέρος του λαού της με φιλελληνικές προθέσεις;

Οι Ρουμ-Ορθοδόξ, την βυζαντινή σημαία σηκώνουν και φθαρμένα ελληνικά μιλούν, καλύτερα από τον Τσακαλώτο [που έχει τόσα χρόνια εδώ και εξακολουθεί να εγκληματεί κατά της ελληνικής γλώσσας].

Βενιζέλος και Αβραμόπουλος, ηγετικές προσωπικότητες των κομμάτων τους, συμφωνούσαν σε όλα με τον Νταβούτογλου, όταν κατείχαν υπουργικούς θώκους. Μόνοι τους αποφάσισαν την ενίσχυση των Τούρκων, ή τους το επέβαλαν; Ποιο ήταν το σκεπτικό της απομάκρυνσης της Ελλάδας από ένα φιλικό -και νευραλγικό- περιβάλλον;

Το τι βλακείες γράφονται σε "σοβαρά" Μέσα δεν λέγεται. Κάποιος περισπούδαστος αναλυτής, μας είπε ότι επειδή η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ αποικιοκρατική δύναμη, γι’ αυτό και δεν έχουν συμβεί τρομοκρατικές ενέργειες. Δηλαδή, αυτοί οι βλαμμένοι που σφάζουν για διασκέδαση, έχουν μελετήσει εμβριθώς την ιστορία και μας εκτιμούν ιδιαίτερα!

Το ότι δεν τους συμφέρει να κλείσουν την «Πύλη εισόδου» στην Ευρώπη, που είναι η Ελλάδα, δεν το σκέφτονται ορισμένοι. Για να παινέψουμε το σπίτι μας, να θυμίσουμε ότι για πρώτη φορά στη voria.gr. έγινε αυτή διαπίστωση, ώσπου να την υιοθετήσουν οι πραγματικά σοβαροί αναλυτές.

Αφιερωμένο στον Γαβρόγλου, από τον Ροζέ Γκαρωντύ: «Αυτό που χρειάζεται η Δύση είναι να ξαναγυρίσει στην αρχαία ελληνική γραμματεία».