Skip to main content

Για εξαγωγές σε Ρωσία και Ντουμπάι ετοιμάζεται το Ούζο 7

Σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας εξαγωγών σε Ρωσία και Ντουμπάι βρίσκεται η Ποτοποιία -Οινοποιία Θράκης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Βάιο Κουδουμάκη.
Σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας εξαγωγών σε Ρωσία και Ντουμπάι βρίσκεται η Ποτοποιία -Οινοποιία Θράκης, σύμφωνα με τον  διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Βάιο Κουδουμάκη. Βέβαια ο κ. Κουδουμάκης, μιλώντας στη Voria.gr επισημαίνει ότι η κρίση δεν επηρέασε τις πωλήσεις της εταιρίας το 2009, καθώς παρουσίασαν βελτίωση κατά 10%, και διαμορφώθηκαν  στα 20,8 εκατ. ευρώ, έναντι 19,4 εκατ. ευρώ το 2008 και κερδών 405.000 ευρώ.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεων και το 75% της παραγωγής. Με ορμητήριο τη ΒΙΠΕ Κομοτηνής τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Ισραήλ, Ιράκ και Βαλκάνια. Την πρωτοκαθεδρία κατέχει το παραδοσιακό ούζο 7, που αποτελεί το ισχυρό brand της εταιρίας, το οποίο έχει κατακτήσει την αγορά της Γερμανίας και του Ιράκ.
 
Αν και η κρίση δεν επηρέασε τις πωλήσεις της Ποτοποιίας-Οινοποιίας Θράκης, στόχος της διοίκησης είναι η ανανέωση των υφιστάμενων συμβολαίων, ακόμη και αν οι τιμές είναι πολύ πιεσμένες για την εταιρία. «Επιδίωξή μας είναι να διατηρηθούν οι αγορές που υπάρχουν στο εξωτερικό και το εσωτερικό», τονίζει ο κ. Κουδουμάκης.

Η στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης από την εταιρία, σύμφωνα με τον κ. Κουδουμάκη, βασίζεται στους ακόλουθους άξονες: μακροχρόνιες συνεργασίες, υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών, συγκράτηση δαπανών, ορθολογική διαχείριση όλων των εξόδων.

Η Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης παράγει μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών ποτών, όπως το  επετειακό ούζο Ευ ζην με γλυκάνισο και το τσίπουρο με κρόκο-σαφράν "Εωθινόν". Επίσης παράγει όλων των ειδών τα αλκοολούχα ποτά εκτός από ουίσκι, όπως τα τύπου μπράντι, σαμπούκα, βότκα  Golden Eagle, λικέρ 19 γεύσεων, κονιάκ  "Θρακικόν", αμαρέτο και πολλά άλλα.

Όσον αφορά στον επενδυτικό τομέα, η εταιρία σχεδιάζει την επέκταση των αποθηκευτικών χώρων και μηχανολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
 
Η Ποτοποιία - Οινοποιία Θράκης ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1977 από τη συγχώνευση των μικρών ποτοποιών της Ροδόπης με κοινό στόχο την δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης οινοπνευματωδών ποτών. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρίας είναι εμβαδού 5.500 τμ και βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής σε οικόπεδο 15.000 τμ. Το εργοστάσιο είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα εμφιαλωτικά μηχανήματα παραγωγικής δυναμικότητας 7.500 φιαλών την ώρα σε συνθήκες απόλυτης υγιεινής και υπό την επίβλεψη ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.