Skip to main content

Για «κοινωνική καταστροφή» κάνει λόγο ο Τσίπρας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τη χρονιά που έρχεται ως την πιο κρίσιμη στην νεότερη ιστορία μας.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής», στο οποίο μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τη χρονιά που έρχεται ως την πιο κρίσιμη στην νεότερη ιστορία μας.

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια κοινωνική καταστροφή», προειδοποιεί ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια «θεραπεία-σοκ» για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

«Επιτίθεται σε μισθούς, συντάξεις, χαμηλά εισοδήματα, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικό κράτος», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στόχος είναι η εσωτερική υποτίμηση, η μείωση, όπως αναφέρει, του εισοδήματος των εργαζόμενων και του εργασιακού κόστους για το κεφάλαιο.

«Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα χώρα εφιαλτική για το λαό της αλλά ονειρική για τους αετονύχηδες επενδυτές, τους κρατικοδίαιτους κεφαλαιοκράτες, τους δανειστές. Για να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία», χρεοκοπούν το λαό», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το σχέδιο του ΔΝΤ είναι η επόμενη χρονιά να αποτελέσει «το έτος μηδέν, γι΄ αυτή τη νέα Ελλάδα που ετοιμάζουν». Μια Ελλάδα, που, όπως τονίζει «αντί να πηγαίνει στο μέλλον θα γυρίσει στο παρελθόν, τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις ευθύνες που φέρει η Αριστεράς ώστε «να αλλάξουν τα πράγματα», τασσόμενος υπέρ της συγκρότησης ενός «ενωτικού μετώπου, που θα ξεκινά από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ και θα καταλήγει στα αριστερά της αριστεράς, με στόχο την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας».

Εκφράζει τέλος την εκτίμηση ότι η κοινωνία έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τη καταστροφή, αρκεί όπως αναφέρει, «από νωχελικό αποδέκτη να μεταβληθεί σε παράγοντα πίεσης, απέναντι στην σημερινή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας».