Skip to main content

Για τη διάλυση της ΠΑΕ Ηρακλής τοποθετήθηκε ο Πέτρος Κωνσταντινέας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως οι έλεγχοι των ΠΑΕ στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνονται με βάση το γερμανικό μοντέλο

Για τη διάλυση της ΠΑΕ Ηρακλής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

Για τη διάλυση της ΠΑΕ Ηρακλής: «Οι ΠΑΕ υπάγονται στο ίδιο καθεστώς που ισχύει για τις επιχειρήσεις. Όταν μια επιχείρηση χρωστάει κλείνει και τα χρέη ακολουθούν αυτούς που τα δημιούργησαν. Μια τέτοια περίπτωση είναι, δυστυχώς και ο Ηρακλής, όπως ήταν και η ΑΕΚ και άλλες ομάδες παλιότερα. Δυστυχώς είμαστε σε μια φάση που άνθρωποι για το εγώ τους καταδικάζουν τις ομάδες. Οι ομάδες δεν είναι αυτών των ανθρώπων».

Για τις δυνατότητες παρέμβασης της πολιτείας ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα Ηρακλή: «Υπάρχει ειδική επιτροπή που δίνει αδειοδότηση βάσει ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Είναι ανεξάρτητη αρχή που τα ελέγχει και το κράτος παίρνει την εισήγηση. Υπάρχει ένα πλαίσιο και συμφωνώ πως πρέπει να γίνει μεγαλύτερο. Για μένα πρέπει να γίνει όπως στη Γερμανία. Οι ισολογισμοί όλων των επαγγελματικών ομάδων περνούν ανά τρεις μήνες από έλεγχο και αν το μαγαζί δεν βγαίνει ή θα υποβιβαστεί ή θα γίνει διάλυση ή θα πληρώσουν αυτοί που το παίζουν επενδυτές. Εδώ έχουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι επενδυτές του εαυτού τους.

Θέλουν μέσω των ομάδων τους να προβληθούν. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Γιατί να είναι οι ΠΑΕ στο υφυπουργείο αθλητισμού; Να είναι στο υπουργείο ανάπτυξης και εκεί να γίνεται ο σχετικός έλεγχος. Η εκάστοτε κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με τις ανώνυμες εταιρείες. Πρέπει να ασχολείται με τον μαζικό αθλητικό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εδώ μονοπωλούμε με το τι θα κάνουν πέντε παράγοντες και αν τα βρουν ή δεν τα βρουν».